Forum FiestaKlubPolska -

Tuning mechaniczny - Amory , Amortyzatory , Sprężyny , Zawieszenie , Skracanie

Kurtus - 21 Cze 2005, 22:02
Temat postu: Amory , Amortyzatory , Sprężyny , Zawieszenie , Skracanie
Spotkalem sie dzisiaj z Orzyszem ktory jest w sopocie ze swoja kobieta,obilo mi sie o uszy ze amortyzatory mozna skracac tzn ich skok i twardosc PRAWDA czy FAŁSZ ?.Jak takie amortyzatory sie spisuja i czy gra jest warta świeczki,nowe amorki seryjne 90 zl sztuka,potrzebuje -40mm lub -60 mm takie kosztują jakies 230 zł
Kermitos - 21 Cze 2005, 22:13

mozna cos takiego zrobic, tak samo jak utwardzic, ale zdaje sie ze cena nie jest specjalnie rewelacyjna, oczywiscie jesli zrobisz to gdzies u kogos kto sie tym zajmuje. zmiana charakterystyki o ile pamietam to bylo ok 200 zl chyba. tylko nie pamietam czy za sztuke czy za 2, ale moge sie mylic, bo to juz bylo jakis czas temu.
Kurtus - 21 Cze 2005, 22:20

Kermitos napisał/a:
mozna cos takiego zrobic, tak samo jak utwardzic, ale zdaje sie ze cena nie jest specjalnie rewelacyjna, oczywiscie jesli zrobisz to gdzies u kogos kto sie tym zajmuje. zmiana charakterystyki o ile pamietam to bylo ok 200 zl chyba. tylko nie pamietam czy za sztuke czy za 2, ale moge sie mylic, bo to juz bylo jakis czas temu.

no ja slyszalem calkowicie inną cene bo 30 zl sztuka ale widac ktos sie pomylił

pvzon - 21 Cze 2005, 23:34

pamiętam ,że mój koleś zmieniał olej w amorach na hipola i auto było twarde na maxa
tomcraft - 22 Cze 2005, 15:21

mój znajomy też wlewał hipola i tak jak mówisz twarde były jak cholera.Tyle że w maluchu którym jeździł na kjs.