| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Elektryka ogólna - Problem z oświetleniem kabiny

marcz - 5 Gru 2019,  08:14
 Temat postu: Problem z oświetleniem kabiny
 Witam

Pytanie może laickie, ale mam problem z oświetleniem wewnętrznym w fordzie fiesta MK6. Nie świecą żarówki w kabinie, w schowku i w bagażniku. Żarówki są ok (dziwne żeby się wszystkie spaliły). Mam sprawdzać bezpieczniki czy szukać gdzie indziej?

Pozdrawiam
 JoeMix - 5 Gru 2019,  16:15

Od bezpiecznika wypadało by zacząć,,,
 marcz - 7 Gru 2019,  01:37

Bezpieczniki sprawdzone, są ok, żarówki sprawdzone, są ok, a dalej nie świeci.

Co ciekawe światła wstecznego też nie świecą, bezpiecznik sprawdzony, żarówki sprawdzone, miernikiem na końcach też sprawdzone i prąd dochodzi, jednak żarówki nie świecą.
 JoeMix - 7 Gru 2019,  10:46

Żarówka nie świeci, ale w te 2 piny zamiast żarówki dołączasz miernik i jest 12V ?
 slawomirro - 7 Gru 2019,  12:04

| marcz napisał/a: |  	  | Bezpieczniki sprawdzone, są ok, żarówki sprawdzone, są ok, a dalej nie świeci. 
 Co ciekawe światła wstecznego też nie świecą, bezpiecznik sprawdzony, żarówki sprawdzone, miernikiem na końcach też sprawdzone i prąd dochodzi, jednak żarówki nie świecą.
 | 

A masa jest ok? Bo prąd może i jest, ale jak masy brak (zaśniedziała, odłączyła się?) to świecić nie będzie.
 Lampka bagażnika ma masę na czujniku otwartego bagażnika.
 A plusy oświetlenia wnętrza i świateł wstecznych łączą się w module GEM, być może też i GEM zaliczył awarię.
 Mimo wszystko najpierw sprawdź masy (zwykle to czarne przewody)
 Adrisss8 - 1 Maj 2020,  23:00

tak z innej beczki to w schowku masz światełko?
 slawomirro - 2 Maj 2020,  08:50

| Adrisss8 napisał/a: |  	  | tak z innej beczki to w schowku masz światełko? | 

Jeszcze nie do końca, bo kabli nie podłączyłem, bo próbowałem wentylator w kabinie wymienić i za długo mi zeszło
  - w tygodniu będzie podłączony   Adrisss8 - 2 Maj 2020,  09:36

możesz podesłać zdjęcia jak już wszystko będziesz miał zrobione;)

|  |