|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - Sprzęgło - jak odpowietrzyć ?
Adrian60731 - 21 Mar 2019, 21:32 Temat postu: Sprzęgło - jak odpowietrzyć ? Witam posiadam fieste 1.6 i chciałbym się dowiedzieć jak odpowietrzyc sprzęgło ponieważ pedał sprzęgła jest trochę jak to powiedzieć obniżony i troszkę lata
JoeMix - 21 Mar 2019, 23:05
W sumie myślałem że sprzęgło jest tak zbudowane że się odpowietrza samo, ale https://www.iparts.pl/art...rzeglo,175.html
Puff - 25 Mar 2019, 15:58
Powinno się odpowietrzyć samo. Trzeba tylko namachać się nogą przy pompowaniu pedału.
Jaszczur - 25 Mar 2019, 16:59
Luzujesz odpowietrznik, pompujesz chwilę, obserwujesz poziom płynu hamulcowego i zakręcasz odpowietrznik, sprawdzasz jak chodzi, powtarzasz procedurę do skutku.
fista45 - 9 Maj 2019, 09:59
I jak udało ci się samemu odpowietrzyć? W mojej fieście 1.6 ślizga się sprzęgło i nie wiem czy da się to naprawić czy w grę wchodzi tylko wymiana na nowe?
JoeMix - 9 Maj 2019, 13:21
Jak sie slizga sprzęgło to raczej wymiana, zapowietrzone nie rozłącza sie jak trzeba,,, ale po zwolnieniu pedału przenosi siłę jak trzeba,,,
A jak na zwolnionym medale się ślizga to albo kończy siectarcza albo złapała oleju,,, albo docisk siadł np. pękła sprężyna,,, więc i tak trzeba rozłożyć i zapewnie wymienić
fista45 - 10 Maj 2019, 16:03 Temat postu: Sprzęgło jak odpowietrzyć? Tylko teraz pytanie czy tylko sprzęgło, czy tylko dwumasę a może trzeba będzie wymienić cały komplet? no i drugie pytanie co lepiej wybrać, oryginalne sprzęgło czy dobrej jakości zamiennik? Coś czuję, że czekają mnie spore wydatki.
JoeMix - 10 Maj 2019, 23:09
fista45 napisał/a: | Tylko teraz pytanie czy tylko sprzęgło, czy tylko dwumasę a może trzeba będzie wymienić cały komplet? | A to już będzie wiadomo jak rozbierzesz,,, dobry sklep moto to taki gdzie kupujesz co przypuszczasz że będzie potrzebne, a po robocie, oddajesz co nie zużyłeś (i nie odpakowałeś i poprudziłes pudełek smarem, w przypadku mojego sklepu), przy dobrych układach płacisz za to czego nie oddałeś
fista45 - 11 Maj 2019, 14:48 Temat postu: Sprzęgło - jak odpowietrzyć? Postanowiłem wymienić cały komplet, żeby mieć już z głowy. Zamówiłem przez internet SPAM właśnie wracam od mechanika, wszystko idealnie pasuje i już nic nie stuka.
|
|