Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - Problem szyba przednia

Przemko - 21 Lis 2017, 23:10
Temat postu: Problem szyba przednia
Hej
Mam kilka problemów może mi pomożecie:
1. Nie działa mi grzanie szyby z przodu, prąd dochodzi 14v, sprawdzałem również rezystancję to na prawej części jest 3 omy na lewej 1,4 oma - czemu nie działają ??/
2. Nie otwiera mi się klapka nawiewu na szybę ta z przodu po środku, po wciśnięciu guzika kierującego powietrze na szybę słychać dźwięk jak by silniczek pracował ale się nic nie przesuwa -może cięgno spadło tylko jak je założyć - spawa pilna bo rano mam problem
3. sprawdzając bezpieczniki za półką zauważyłem dwa kabelki zakończone wtyczka, co to i gdzie ?? załączyłem zdjęcie
4. Czy ktoś wymieniał poduszki silnika w silniku 1,6tdci

Dzięki za pomoc
Przemek

wlodek318 - 22 Lis 2017, 08:31

Przemko napisał/a:
4. Czy ktoś wymieniał poduszki silnika w silniku 1,6tdci

Wymieniałem niedawno (jeżeli chodzi o tą pod zbiorniczkiem z płynem). Dostęp łatwy - wystarczy zdjąć i odchylić zbiorniczek z płynem chłodniczym, dla wygody zdemontowałem też prawy reflektor. Cała filozofia to właściwie lekkie uniesienie silnika/ odciążenie poduszki. Ja użyłem żurawia do silników, ale równie dobrze da rade podnieść go od spodu.

david5891 - 23 Lis 2017, 18:47
Temat postu: Nieznana wtyczka
Podpinam sie do tematu odnosnie tej wtyczki za schowkiem...tez ja zlokalizowalem i wciaz zadaje sobie pytanie odczego ona jest ??
michal77 - 30 Lis 2017, 09:45

Przemko napisał/a:
3. sprawdzając bezpieczniki za półką zauważyłem dwa kabelki zakończone wtyczka, co to i gdzie ?? załączyłem zdjęcie
może być od oświetlenia nastrojowego, pasek led nad schowkiem
wlodek318 - 30 Lis 2017, 13:58

michal77 napisał/a:
może być od oświetlenia nastrojowego, pasek led nad schowkiem

Potwierdzam :yes:
Zgadza się ze schematem :)

Przemko - 1 Gru 2017, 21:35

co ot i jak to wygląda ma ktoś fotki itp ??
Przemko - 3 Gru 2017, 12:04

Faktycznie podłączyłem LEDy na krótko i działa razem z podświetleniem nóg. A gdzie te światełko można kupić i ile kosztuje ???
krzysztofm1989 - 3 Gru 2017, 17:35

Też zlokalizowałem tą wtyczkę, sprawdziłem tą wąską wnękę nad schowkiem i taka zwykła taśma led (pod sufit, pod szafkę w kuchni) pasuje idealnie. nawet jest otwór we wnęce do środka schowka, żeby przeprowadzić kable. Tylko jak podłączyłem taką taśmę led(12V) na krótko to nie działa, próbowałem na zapłonie też i nic. Nie mam niestety miernika żeby sprawdzić napięcie. Może taśma jest za długa bo 5m i dlatego nie odpala. PRZEMKO jakie ledy podpiołes na krótko??