Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika og鏊na - Bulgocz帷y p造n ch這dniczy

Bantic - 7 Sie 2017, 22:39
Temat postu: Bulgocz帷y p造n ch這dniczy
Witam.
Panowie, przymierzam si� do zmian mojej fiesty 1.6 120 km na fiest� ST.
Jestem po ogl璠zinach st i podczas nich okaza這 si� ze p造nu w zbiorniczku jest poni瞠j minimum. Zaciekawi這 mnie to bo nie jednokrotnie milem problemy z g這wica i wiem jaki to jest cyrk. Przypadkiem w swojej mia貫m jeszcze odrobine p造nu wiec ku mojej 豉sce dola豉m sprzedawcy do poziomu. Przejechali鄉y si� autkiem, 2-3 razy sprawdza貫m czy si� odpycha ;) i po powrocie podnios貫m kolejny raz mask�. Okaza這 si� ze p造nu lekko uby這 a w zbiorniczku bulgocz帷a zupa. Pr鏏uj帷 odkr璚i� korek poziom p造nu okropnie nie podni鏀� (tak ze musia貫m zakr璚i� szybko aby nie wywali這 poza korek). Brak objaw闚 uszczelki. Nie kopci, p造n czysty, nie 鄉ierdzi, olej Ok. W篹e od ch這dnicy jednakowo gor帷e, temperatura git. Pytanie co mo瞠 by� przyczyna, bo autko w super stanie, poza tym objawem. Czy kto� mia� kiedy� podobny problem?

Jaszczur - 7 Sie 2017, 23:27

Oczywi軼ie, i by這 to pocz徠kowe stadium padaj帷ej uszczelki pod g這wic�.

Dla 鈍i皻ego spokoju mo積a sprawdzi� termostat, pomp� wody, czy nie ma nigdzie nieszczelno軼i w uk豉dzie, ale og鏊nie to strata czasu jak dla mnie.

Bantic - 8 Sie 2017, 09:51

No szkoda, bo naprawd� mia貫m nadziej�, 瞠 to nic gro幡ego, troch� si� nakr璚i貫m na to auto :D
Dzi瘯uj� !

Tu aukcja jakby co :

https://www.otomoto.pl/of...m-ID6yZvpZ.html

Bantic - 8 Sie 2017, 13:47

Dziwi mnie tylko jedno...
Auto 55 ty� km i ju� walni皻a uszczela?
Do tego go軼iu pedantycznie dba o t� fiest�..

Jaszczur - 8 Sie 2017, 13:59

Przegrzanie, wada materia這wa, niepewna przesz這嗆.
Bantic - 8 Sie 2017, 14:02

Ehh, siur..

Jeszcze jutro gostek jedzie na wizyt� do mechanika, spr鏏uj� odpowietrzy� sprawdz� spaliny w zbiorniczku itd.
Mimo to i tak chyba wybior� inn�. ;-(