|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - Zaparowana tylna lampa
C@rlo$ - 10 Gru 2016, 15:04 Temat postu: Zaparowana tylna lampa Witam. Mam problem z zaparowan± tylna lamp± w mojej Fie¶cie. Czas temu jaki¶ walczyłam z wilgoci± w bagażniku. Problemem okazały się uszczelnienia pod listwami dachowymi, ale z tym udałam się do znajomego lakiernika i jest już OK. Jednak prawa lampka dalej mi w paruje (w mokre dni), mimo że w bagażniku jest suchutko. Czy problemem może być sama lampa, np. jakie¶ rozszczelnienie? Nie zauważyłam żadnych nieszczelno¶ci czy przecieków, a w lampie mokro. Problem być może banalny, ale ja baba jestem i nie mam na ten temat zbyt dużej wiedzy. To jak Panowie, pomożecie?
Freeman - 10 Gru 2016, 15:06
Tak, lampa się pewnie rozszczelniła .
C@rlo$ - 10 Gru 2016, 15:12
Może się rozszczelnić tak sama z siebie, czy może to efekt niefachowego demontażu? Jak walczyłam z woda w bagażniku to wyjmowałam te lampy, ale one już wtedy parowały. Jeżeli to faktycznie to, to chyba zostaje tylko zakup nowych. A może jest jaki¶ patent na uszczelnienie?
Puff - 10 Gru 2016, 18:04
C@rlo$ napisał/a: | A może jest jaki¶ patent na uszczelnienie? |
Z reguły klejone lampy da się rozkleić i po wyczyszczeniu ponownie skleić. Ew. namierzyć ubytek i go załatać.
C@rlo$ - 10 Gru 2016, 18:44
Nie bardzo wiem jak je rozkleić, tak by szkody całkowitej nie było . Co do namierzenia ubytku to będzie problem, bo gołym okiem żadnej nieszczelno¶ci nie widać, Tylko ta nieszczęsna para w ¶rodku.
Puff - 11 Gru 2016, 01:00
Poszukaj w okolicy zakładów, które się specjalizuj± w naprawie / regeneracji reflektorów. Mnie w moim rejonie za rozklejenie i sklejenie cało¶ci skasowali jako¶ 20 czy 30 złociszy. Na pewno taniej niż zakup nowej lampy.
|
|