|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Hyde-Park - Ford Ka mk1 a fiesta?
FiFa - 2 Wrz 2016, 19:59 Temat postu: Ford Ka mk1 a fiesta? Pytanie bo nigdy nie miałem do czynienia z ka mk1, ten mały fordzik bazuje na jakiejś fiescie? Czy tam zawieszenie i płyta podłogowa jest całkiem inna? Znając Forda to pewnie to samo co Fiesta,tylko który mk? Mk4?
Peedro - 2 Wrz 2016, 21:34 Temat postu: Ford Ka mk1 a fiesta? mk4, ale płyta jest krótsza.
FiFa - 4 Wrz 2016, 01:19 Temat postu: Ford Ka mk1 a fiesta? Ok że krótsza to się domyslilem się ale hanulce, zawieszenie mk4 pasuje przód i tył? Jak tam wygląda z miejscem pod maską? Spotkał się może ktoś z projektami fajnych KA, gdzie zamontowano inny silnik niż 1.3 :-D
luk-90 - 4 Wrz 2016, 18:26 Temat postu: Ford Ka mk1 a fiesta? Ka według mnie to taki misz masz, ale podzespoły bardziej mi pasują do fiesty mk3/mk3,5.
Maglownica jest taka sama jak mk3, wspoma taka sam jak mk3, zwrotnice, przeguby amortyzatory przednie mk3,5, wahacze mk3 w wersji wspoma lub bez. Skrzynia z dodanym wysprzęglikiem hydraulicznym. Tylna belka to już raczej mk4.
Sam jeżdżę na wahaczach i zwrotnicach z ka.
W komorze silnika miejsca według Mnie mniej niz w mk3, ale ogólnie karoseria sztywniejsza niż fiesta mk3.
Co do swapów fajny sleeper może być, ale wagowo wychodzi prawie to samo co mk3, w polsce to raczej prawie nic nie znajdziesz o swapach, jak zwykle angole robią fajne projekty zaczynając od zeteców po durateci w wersjach itb oraz turba burba.
van - 5 Wrz 2016, 20:12 Temat postu: Ford Ka mk1 a fiesta? Fifa ty to swoje złóż dobrze jedno a nie tu z jakimś autem dla kobiet wyjeżdżasz
tak tak przyganiał kocioł garnkowi
Dawidoff4 - 15 Gru 2016, 23:01
luk-90 napisał/a: | Co do swapów fajny sleeper może być |
i nawet taki jest z Wlkp na sprzedaż KA 1.7
|
|