| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Mechanika ogólna - Problem ze spryskiwaczami

dario_1992 - 3 Kwi 2016,  10:09
 Temat postu: Problem ze spryskiwaczami
 Witam.

Mam taki problem w mojej Fieście. Naciskając przycisk uruchamiania spryskiwaczy nic się nie dzieje, silniczek się nie uruchamia, tylko czasem działa. Czym może być to spowodowane?

Proszę o pomoc.
 Pozdrawiam. :ford:
 Puff - 3 Kwi 2016,  11:26
 Temat postu: Ford Fiesta 2006 problem ze spryskiwaczami
 Uszkodzonym silniczkiem?
   dario_1992 - 3 Kwi 2016,  19:26
 Wymienię silniczek i zobaczę jak to będzie,

Pozdrawiam

Dodano po   20 sekundach:
 Wymienię silniczek i zobaczę jak to będzie,

Pozdrawiam
   AnonimowyAlkoho - 4 Kwi 2016,  17:40
 Sprawdź bezpieczniki
 lopez16 - 9 Kwi 2016,  22:34
 Ja obstawiam uszkodzony silniczek lub manetka przy kierownicy (jak podłączysz silniczek na krótko i będzie działał to coś z manetką, przekaźnikiem, przewodami) Przy przepalonych bezpiecznikach wgl by nie działał . tylna szyba pryska czy też nic ?
 dario_1992 - 16 Kwi 2016,  19:21
 Wymieniłem silniczek i dalej nic. Tył spryskiwacz działa normalnie, obstawiam że to wina manetki, ale nie będę z tym robił za dużo roboty.
 Pozdro.
 Puff - 16 Kwi 2016,  19:29
 W tej sytuacji na pewno winny jest zespolony, bo (jak już wiesz) sterowanie odbywa się 2 kablami. Podajesz + - i pompka się kręci w jedną stronę. Podajesz - + i kręci się w drugą. Szkoda, że nie napisałeś tego od razu zamiast "czasem działa, czasem nie" - nie dostałbyś w życiu porady, żeby wymienić silniczek.

Z doświadczenia - wymień lepiej zespolony (lub podejmij się ew. naprawy, jeśli czujesz się na siłach), bo jak będziesz potrzebował umyć przód, gdy ktoś ochlapie błotem, to tylko wycieraczkami rozmażesz i nic nie będziesz widział... Kwestia bezpieczeństwa - tak Twojego, jak innych.
 dario_1992 - 16 Kwi 2016,  19:33
 Wymienie przełącznik zespolony i zobaczymy czy będzie ok
   Pozdrawiam.
 Parzych - 16 Kwi 2016,  19:35

| dario_1992 napisał/a: |  	  | obstawiam że to wina manetki, ale nie będę z tym robił za dużo roboty. | 
 Manetkę wycieraczek (używkę) można kupić od ok 20-25 zł, wymiana to ok 5 minut...

|  |