Forum FiestaKlubPolska -

Hyde-Park - jaki smartphone ??

mario3991 - 19 Lut 2016, 18:43
Temat postu: jaki smartphone ??
Witam, mam problem z wyborem jakiegoś telefonu na prezent dla brata, on ma 16 lat no i nie kupie mu jakiegoś zwykłego telefonu bo to przecież wstyd w szkole... Nie znam się zbytnio na tym i nie wiem czego szukać sam używam biedronkowego hammera. Może ktoś kto się zna podesłać jakieś propozycje telefonów w granicach 400-500zł
Ganda - 19 Lut 2016, 20:56
Galaxy s3 chyba już tak chodzi, trend, Ace 4
luki - 19 Lut 2016, 21:14
os siebie mogę polecić lumie 640, ewentualnie tańsza opcja lumia 635.
Windows m, dużo stabilniejszy względem androida jak dla mnie

Ganda - 19 Lut 2016, 21:53
Jak młody lubi nowinki techniczne to Lumia będzie go drażnić - jest strasznie zamkniętym ekosystemem, wiem z autopsji :-)
Puff - 19 Lut 2016, 23:53
Taka dygresja - do jakiej to doszło patologii, że "nie masz dobrego telefonu = jesteś pośmiewiskiem"...
Brat należy do osób, którym bateria w telefonie wytrzymuje pół dnia czy raczej używa telefonu jak telefonu?

diodalodz - 20 Lut 2016, 02:32
Lepiej mu kup płytę Czesława Niemena, może da się go jeszcze uratować ;)
mario3991 - 20 Lut 2016, 08:53
młodemu bateria starcza na kilka godzin, bo korzysta z neta przez wi-fi,słucha muzyki,ogląda filmy,pisze na fcb itp
Puff - 20 Lut 2016, 13:16
diodalodz - patrząc na to, co jest nad moim postem, (na pewno chwilowo) jest nie do uratowania...

Autorze, zastanów się nad Soniakami (M4 Aqua) lub LG (G2). Bateria w nich wytrzymuje najdłużej. Na Samsungi w tym przedziale cenowym nie ma nawet co patrzeć.

mario3991 - 20 Lut 2016, 18:04
Puff na tego soniaka to chyba mnie nie stać ;p a LG nie jest jakiś zamulony bo z tego co wiem LG nie miało dobrej opinii o swoich produktach
Magda M. - 20 Lut 2016, 18:58
Pentagram Monster x5 - jeśli patrzeć na pojemność baterii. Ogólnie daje radę i chyba mieści się w założonym przedziale cenowym. Kumpel miał i nie narzekał
Ganda - 20 Lut 2016, 20:37
Teraz skośnookie też wychodzą mocno, popatrz na ich smartfony - za 500 zł masz kombajn porównywalny do s5
_KRis_ - 22 Lut 2016, 14:48
Spróbuj tu coś znaleźć:
http://komorkomania.pl/32...martfona-wybrac
wprawdzie powyżej twojego limitu, ale może ceny nieco spadły?
Windowsa bym raczej odradzał. Mało młodych ludzi używa tego systemu.

brodaty33 - 23 Lut 2016, 13:16
Nie polecam na pewno Sony z seri Z, telefon wygiął się jak banan i przestał działać. Masakra :/
Puff - 23 Lut 2016, 17:05
brodaty33 napisał/a:
Nie polecam na pewno Sony z seri Z, telefon wygiął się jak banan i przestał działać. Masakra :/

Tak sam z siebie?

DemptD - 23 Lut 2016, 19:03
Puff napisał/a:
Tak sam z siebie?

Chciał zostać ajfonem

Natien - 23 Lut 2016, 21:03
Ajfony działają bez zarzutu akurat :p
DemptD - 23 Lut 2016, 21:41
Natien, polecamy ustawienie 01.01.1969 i reboot, podobno przyspieszają wtedy jeszcze bardziej :devil:
Puff - 23 Lut 2016, 23:13
Natien napisał/a:
To sobie zrób z głową :2xf:

Trochę kultury. Żarty żartami, można sobie trochę dogryźć, ale chamstwa i "obelg" rodem z gimnazjum tutaj tolerować nie będziemy.

Parzych - 24 Lut 2016, 00:36
brodaty33 napisał/a:

Ciekawe, od jakiegoś roku mam Xperię Z3 Compact i o dziwo, nie wygiął się... :9: I co ciekawe, nadal działa...

Dodano po 2 minutach 57 sekundach:
brodaty33, a czy przypadkiem nie wygiął Ci się, jak go miałeś w tylnej kieszeni i na nim usiadłeś

mario3991 - 24 Lut 2016, 11:43
kupiłem mu lg magna, teraz tylko czekam kiedy mu pęknie wyświetlacz albo dotyk :twisted:
brodaty33 - 24 Lut 2016, 13:45
Parzych napisał/a:
brodaty33, a czy przypadkiem nie wygiął Ci się, jak go miałeś w tylnej kieszeni i na nim usiadłeś

Właśnie nie, dbałem o niego. Nie mam pojecia czemu sie tak wygiął. Najlepsze jest to że chicałem sprawdzić godzine i widze że na ekranie jest rozładowana bateria. Wiec wziałem ładowarke podpinam i telefon kompletnie padł. Nie włącza się :/ nie mam pojecia co moze byc tego przyczyną. Bateria odpieła sie od płyty głownej czy co?

David1n - 24 Lut 2016, 16:08
Parzych, compact się nie wygina, bo jest mniejszy :D
ja mam Z3 i faktycznie zauważalne jest wygięcie dokładnie w miejscu na stacje dokującą. Z tym, że telefon działa. Miałem nowy. więc pewnie gdzieś przy mogłem go przycisnąć.

Puff - 24 Lut 2016, 16:21
Nie wiem co Wy robicie z tymi telefonami... też mam taką krowę i jakoś się nie gnie... :9:
Nawet o Apple'ach, mimo średniej sympatii do marki, nie mogę powiedzieć, że "sam się gnie", bo to zwyczajnie nie jest prawda.

brodaty33 - 26 Lut 2016, 12:08
No nic, będę musiał oddać na reklamację. Dobrze ze sobie ubezpieczyłem ten telefon
Parzych - 27 Lut 2016, 23:44
No to KARWIA se swojego pochwaliłem, karta micro sd zaczęła mi wczoraj sama wyskakiwać... A telefon ma dopiero 11 m-cy... :9:
David1n - 28 Lut 2016, 02:40
szczerze polecam Motorole! Aktualnie Motorola Turbo. Niepozorna firma ale sprzęt robią konkretny. Oczywiście trzeba brać flagowca ;)
Puff - 28 Lut 2016, 20:31
Parzych napisał/a:
karta micro sd zaczęła mi wczoraj sama wyskakiwać

Jak często ją demontowałeś? :D Wiem, że bije ode mnie sceptycyzm, ale poza ew. wadą fabryczną nie umiem sobie wyobrazić opcji, że slot kart się psuje "bo tak"...

Parzych - 28 Lut 2016, 20:40
Puff napisał/a:
Jak często ją demontowałeś?

Jakieś kilka razy, sprawdzałem na innej karcie i to samo... :sad:

Dodano po 1 minucie 34 sekundach:
Kiedyś mi już raz wyskoczyła, ale po wsadzeniu było ok, do wczoraj... :głowąwmur: