|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - wymiana gum stabilizatora
prezes8107 - 29 Lis 2015, 08:15 Temat postu: wymiana gum stabilizatora Witam.
Chciałem wymienić gumy stabilizatora. Lewą śrubę odkręciłem bez problemów, ale co z prawą. Jak ją wykręcić. Klucz nie wchodzi, nasadka też. Przeszkadza blacha auta, nawet żeby ją wyjąć. Czy coś trzeba jeszcze odkręcać żeby ten element poszedł do dołu? Chodzi mi np o śrubę na drugim zdjęciu.
Serdecznie dziękuję za podpowiedzi.
[attachment=0:5xf3b1pr]DSC02170.JPG[/attachment:5xf3b1pr]
[attachment=1:5xf3b1pr]11.jpg[/attachment:5xf3b1pr]
TSRules - 29 Lis 2015, 22:58 Temat postu: wymiana gum stabilizatora nie wierzę, że tam klucz płasko oczkowy nie wejdzie
gacznik - 30 Lis 2015, 23:21 Temat postu: wymiana gum stabilizatora
TSRules napisał/a: | nie wierzę, że tam klucz płasko oczkowy nie wejdzie |
Ano nie wejdzie.
Trzeba opuszczać ławę/sanki. Jest trochę rozkręcania, więc polecam te tulejki zakładać oryginalne.
wawrzyc - 1 Gru 2015, 19:52 Temat postu: wymiana gum stabilizatora Ja wymienilem bez problemu. Klucz da sie tam wlozyc i zrobic z dwa obtoty, później odchylasz blache (wyginasz ją) i wysuwasz gume i sciagasz z staba.
gacznik - 2 Gru 2015, 00:06 Temat postu: wymiana gum stabilizatora
wawrzyc napisał/a: | później odchylasz blache (wyginasz ją) |
Przykładałeś kiedyś taką odginaną i zaginaną potem obejmę do takiej która miała lżejsze życie? Przecież opuszczenie tych sanek to 10 minut, a gumy wymienia się szybciej. Gdzie sens?
DziDzia - 2 Gru 2015, 00:53 Temat postu: wymiana gum stabilizatora Kiedyś robiłem fotorelację, jak to się je. Tylko zdjęcia wsiąkły.
viewtopic.php?f=13&t=46416&view=unread#unread
W skrócie - poradziłem sobie tak, że zeszlifowałem skośnie klucz na tyle, że dało radę wymienić gumę, nic nie wyginając i nic więcej nie odkręcając.
pozdro
wawrzyc - 2 Gru 2015, 06:07 Temat postu: wymiana gum stabilizatora Przecież tą blachę wystarczy odgiąć na milimetr żeby tylko wyciągnąć gumę.
arekw - 2 Gru 2015, 10:15 Temat postu: wymiana gum stabilizatora dokładnie,ja zawsze odkręcam jedną śrubę odginam blachę ,kombinerkami wywalam starą i śrubokrętem wpycham nową. Najtrudniej trafić śrubą w w gwint przy składaniu ale wszystko do ogarnięcia
gacznik - 3 Gru 2015, 09:54 Temat postu: wymiana gum stabilizatora
wawrzyc napisał/a: | Przecież tą blachę wystarczy odgiąć na milimetr żeby tylko wyciągnąć gumę. |
arekw napisał/a: | ,ja zawsze odkręcam jedną śrubę odginam blachę ,kombinerkami wywalam starą i śrubokrętem wpycham nową. |
No to ja w takim razie jakiś dziwny jestem
arekw - 3 Gru 2015, 10:02 Temat postu: wymiana gum stabilizatora Nie jestes dziwny tylko robisz tak jak powinno być. Ja np nie mogłem odkrecic wózka wiec szukałem innego sposobu, a prawo Murphy'ego mówi ze jeśli coś jest głupie ale działa to nie jest głupie ;-)
Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
|
|