|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka ogólna - Bezpiecznik wentylatora
ElGrey - 4 Lip 2015, 23:45 Temat postu: Bezpiecznik wentylatora Spotkał mnie niemiły przypadek, a mianowicie wiązka przewodów zasilających wentylator chłodnicy, przetarła mi się o przewody wspomagania, no i dzisiaj doszło do zwarcia...
Teraz pytanie, gdzie znajduje się zabezpieczenie wentylatora chłodnicy i co to jest
mocher - 9 Lip 2015, 23:39 Temat postu: Bezpiecznik wentylatora Z tego co pamiętam gdzieś przy podszybiu jest jeden z przekaźników odpowiedzialny za wentylator, miałem z nim problem, dostał zwarcia i wentylator pomimo wyłączenia zapłonu działał cały czas i wyjmowanie bezpiecznika ze skrzynki za schowkiem nie pomagało. Wiec myślę, że możesz tam poszukać. Postaram się jutro go zlokalizować i może jakąś fotkę pstryknąć. Jak coś szukaj pod maską przy podszybiu.
ElGrey - 11 Lip 2015, 10:39 Temat postu: Bezpiecznik wentylatora Auto już zrobione
Niestety, ale zwarcie jest blokowane przez sterownik auta i by je usunąć trzeba zrobić reset poprzez złącze diagnostyczne...
Przekaźniki przetrwały, oczywiście bezpiecznik też, bo odpowiada za uruchomienie przekaźnika wyłącznie.
Dzięki za dobre chęci
|
|