|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - mk4 demontaż błotnika LP
ravenpoz - 2 Lip 2015, 22:01 Temat postu: mk4 demontaż błotnika LP cześć,
jako, że szukałka jeszcze kłamie, a temat dosyć pilny to mam pytanie.
Jak zdemontować lewy przedni błotnik? mam skręcany, 5 śrub z góry, dwie na dole pod progami i...? właśnie i co dalej? coś w okolicach zderzaka jest?
jeśli trzeba ściągnąć zderzak to jak? (szukałka znowu mnie ignoruje
wersja 3D.
dzięki.
Peedro - 2 Lip 2015, 22:06 Temat postu: Re: mk4 demontaż błotnika LP Jak to? W mk4 seryjnie błotniki przednie są zgrzewane.
ravenpoz - 2 Lip 2015, 22:47 Temat postu: Re: mk4 demontaż błotnika LP tak to, bo już wymieniane miałem oba i są skręcane, więc z tym problemu nie będzie. zamiast zgrzewów są śruby. Tylko gdzie?
vegetagt - 2 Lip 2015, 22:49 Temat postu: Re: mk4 demontaż błotnika LP Skoro to jest niefabryczne, to Peedro ma ze szklanej kuli wywrózyć, gdzie "tjuner" dał śruby?
Peedro - 2 Lip 2015, 22:53 Temat postu: Re: mk4 demontaż błotnika LP Zderzak żeby odkręcić musisz odkręcić dwie śruby, podnosisz maske i szukasz, są w takich otworach pod lampami szukaj.
ravenpoz - 2 Lip 2015, 22:54 Temat postu: Re: mk4 demontaż błotnika LP zakładam, że tam gdzie były zgrzewy. Skoro pod machą i pod progami są w tych samych miejscach. To gdzie jeszcze były?
ravenpoz - 2 Lip 2015, 22:58 Temat postu: Re: mk4 demontaż błotnika LP
Peedro napisał/a: | Zderzak żeby odkręcić musisz odkręcić dwie śruby, podnosisz maske i szukasz, są w takich otworach pod lampami szukaj. |
czyli jednak trzeba ściągnąć zderzak? do ściągnięcia zderzaka to halogeny pewnie też? kurde to czasu dużo wszystko zajmie :/
Peedro - 2 Lip 2015, 23:02 Temat postu: Re: mk4 demontaż błotnika LP halo tylko odpinasz wtyczki, są tylko do zderzaka mocowane (chyba, bo demontowałem z pół roku temu).
|
|