Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - przechylona dzwignia ręcznego

JamLasica - 25 Cze 2015, 13:46
Temat postu: przechylona dzwignia ręcznego
Witam! W mojej fiescie (kupionej 2tyg temu) zauważyłem, że dźwignia hamulca ręcznego jest przechylona w stronę kierowcy. Czym może być to spowodowane?
Parzych - 25 Cze 2015, 21:58

Jakieś zdjęcie by się przydało, bo może tylko Ci się wydaje...
JamLasica - 25 Cze 2015, 23:43

nie sądzę by się wydawało ale zdjęcie jutro chętnie dodam jakieś :ok:

EDIT: dodaje fotke

Ganda - 27 Cze 2015, 00:08

Lata na boki, czy siedzi sztywno?

Wygląda jak pogięta blacha od mocowania..

Zdemontuj tunel i zajrzyj jak to tam wygląda.

JamLasica - 27 Cze 2015, 02:07

siedzi sztywno i działa dobrze. Jest po prostu przechylona w lewo o.O
Parzych - 27 Cze 2015, 02:54

Może poprzedni właściciel był silny i wygiął dźwignię podczas "driftowania"... :9:
Ganda - 27 Cze 2015, 09:27

Te mocowania zazwyczaj wykonane są z miękkiego metalu i właśnie potem wychodzą taki smaczki. Parzych dobrze mówi, od zaciągania ręcznego pod marketem można to powyginać :P

Zdemontuj tunel środkowy i wyciągnij dźwignie z auta, jeśli nie będziesz wiedział na co patrzeć, to wyślij zdjęcie, zaznaczę Ci.

JamLasica - 27 Cze 2015, 11:52

:D spoooko ja nawet nie wiem jak tą dźwignie wyjąć ^^ . Obawiam się, że z moimi zdolnościami owszem zdemontuje ale później już nie zamontuje :D . W piątek i tak muszę lecieć do mechanika więc może poproszę go o pomoc i w tej sprawie :cojest:
Ganda - 27 Cze 2015, 20:16

Nic trudnego.
Cytat:
go to the back of the surround just behind the seats and put your fingers under it and lift it up, it just unclips and takes a few seconds to get off, the handbrake needs to be on to get it off too

Z fotela pasażera podważ tunel palcami i pootwieraj zatrzaski. Tylko na zaciągniętym ręcznym - bo nie wyciągniesz.
Potem się już połapiesz.
Ewentualnie, jeśli nie chcesz tego wyciągać, zastosuj inżynierie wsteczną :cojest: