Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - Korytka po bokach podszybia.

cazador - 4 Maj 2015, 21:36
Temat postu: Korytka po bokach podszybia.
Witam, przy zakupie mojej fieściny nie oglądałem za bardzo podszybia bo nie spodziewałem się że może być aż tak fatalnie stworzona przez forda. Już po zakupie zauważyłem wyciek do komory z silnika z mocowania wycieraczki pasażera i do kielicha amortyzatora i wtedy dopiero się przyjrzałem owemu podszybiu. I albo ja mam wyjątkowo trefne wykończenie albo konstruktorzy byli na kacu wykańczając ten element. Mam zamiar się tym zając i jakoś po uszczelniać (nowa uszczelka podszybia plus silikon do szyb), ale nie o tym. Chodzi mi dokładnie o korytka po bokach podszybia. Mam je strasznie niedopasowane i po prostu nie da się ich tak poukładać aby wszystko było szczelne. zdjęcia poniżej i mam pytanie czy osoby posiadające ten sam model mają ten sam problem czy ja po prostu mam korytka np. nie z tego modelu, sam nie wiem :bezradny:

Lewa strona (od kierowcy):

Prawa strona:

_KRis_ - 4 Maj 2015, 22:42

Popatrzę dokładnie, ale tak na pierwszy rzut oka mam tak samo.

EDIT: wygląda jak na zdjęciach 1 i 3. Nie wiem co to za guma(?) jest wciśnięta u podstawy słupka na zdjęciu 2. U siebie tego nie zauważyłem.

tbone001 - 9 Maj 2015, 02:00

W mojej jest podobnie.
cazador - 9 Maj 2015, 12:07

Chodzi ci o to zaznaczone? To jest część tego korytka, taka listewka ale i tak porażka z tym podszybiem :zalamka: