|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Gdzie szukac spiecia?
zyga - 26 Maj 2005, 21:00 Temat postu: Gdzie szukac spiecia? Jest tak... Bez swiatel - wrzucam lewy kierunek - tyl mryga mizernie na przemian ze swiatlem postojowym - przerywacz chodzi normalnie. Ze swiatlami - mryga glownie swiatlo postojowe - kierunek juz zupelnie mizernie - przerywacz chodzi szybciej. Gdzie moze byc spiecie, brak masy, czy inny syf? Przekaznik?
Help
JoeMix - 26 Maj 2005, 22:59
w tylnej lampie...
coccolino - 27 Maj 2005, 10:27
Nic nie przeabiałaś ostatnio?
Alarmu nie montowałeś?
Hmm. Dlaczego mryga na zmianę? Gdyby było zwarcie w lampie mrygałyby chyba razem, chyba że + z kierunków zwarty z masą postojówki.
Może jakieś zwarcie przy samym przekaźniku kierunkowskazów?
Napisz jeszcze czy przy wyłączonych kierunkach postojówka nie świeci się na stałe (wyłączona przyciskiem).
Rycho - 27 Maj 2005, 13:01
Tak jak Joe mówi przyczyna powinna leżeć w tylnej lampie a najprawdopodobniej w braku masy.
Rycho
diodalodz - 27 Maj 2005, 13:38
dokładnie tak . najlepiej sobie wziąźć kawałek kabelka z krokodylkiem podpiąć sie pod "pewna " mase i dotykać do ścieżek światła . tylko tych gdzie powinna być masa przypadkiem nie do jakiegoś + .
zyga - 27 Maj 2005, 15:22
Postojowki swieca sie normalnie - Nic tam nie ruszalem, nic nie grzebalem, nic nie montowalem.
diodalodz - 27 Maj 2005, 15:53
hm sprawdz czy żarówka od migacza siedzi dobrze w gniazdku i czy przypadkiem na blaszkach nie widać znacznych białych nalotów albo korozji .
zyga - 8 Cze 2005, 18:39
Nowe objawy... Teraz razem ze swiatlami zapala sie na stale ta lampka, ktora w prawej tylniej jest od wstecznego... Poza tym, jak wciskam hamulec, to nie dziala wcale kierunek w lewo, jak puszcze - dziala. Ki siuuur? Kable przy lampie obejrzalem, sa w porzadku.. Mnie to wyglada na jakies zwykle spiecie, tylko gdzie go szukac kurna olek?
suchy - 8 Cze 2005, 21:16
diodalodz napisał/a: | dokładnie tak . najlepiej sobie wziąźć kawałek kabelka z krokodylkiem podpiąć sie pod "pewna " mase i dotykać do ścieżek światła . tylko tych gdzie powinna być masa przypadkiem nie do jakiegoś + . |
tylko tak
coccolino - 9 Cze 2005, 15:42
Może coś metalowego (dupka żarówki, kawałek ścieżki, czy jeszcze coś innego) wpadło tam gdzie są "ścieżki" - w sumie to nie ścieżki tylko cienkie blaszki.
Wyjmij całą lampę, wyjmij żarówki i potrząchaj tym ustrojstwem, podmuchaj tam gdzie te blaszki, przyjrzyj się dokładnie może zauważysz jakiś metalowy śmieć - wywal go.
JoeMix - 9 Cze 2005, 16:42
zyga napisał/a: | Mnie to wyglada na jakies zwykle spiecie, tylko gdzie go szukac kurna olek? |
Nie wiem może nie jasna napisałem Ci.... jeżeli masz problemy tyle z tą lewą lampą, to w niej jest prawdopodobnie zwarcie, lub przerwa, odłącz ją (zdejmij wtyczkę) jak obiawy ustąpią, to bierz się za demontaż i postępuj zgodnie z w/w radami kolegów...
|
|