Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - trzeszczenie boczków

dawid s - 7 Gru 2014, 18:28
Temat postu: trzeszczenie boczków
Witam mam mały denerwujacy :głowąwmur: problem, jak słucham muzyki to skrzeczy mi tapicerka drzwi pasarzera, morze ktos wie jak można to usunąć :hammer: FIESTA SPORT 2009R pozdrawiam i dzieki z gury.
Jarecki - 8 Gru 2014, 19:16

można użyć spray'u na trzeszczące plastiki np. Sinuslive, a najlepiej jest wszystko wygłuszyć.
FiFa - 4 Cze 2015, 15:22

mam ten sam problem w jednych drzwiach, ktos je kiedys rozbierał i nie wiem czy zle poskładał czy co ale tez mi trzeszczy w drzwiach pasazera...

A moje pytanie takie, jak sciagnac boczek z drzwi aby nic nie uszkodzic?? sciagał juz ktos to??

blind227 - 4 Cze 2015, 17:14

Odkręcić półkę i rączki i od dołu odpinać zapinki które są na wcisk.
michal77 - 4 Cze 2015, 21:26

Mówicie o mk7? bo w profilach macie co innego :-P
FiFa - 5 Cze 2015, 09:31

profil nie przewiduje wiekszej ilosci fiest :P temat w dziale o mk7, to o ten model mi chodzi! ;)
Odkreciłem łapke i klamke, ale nie wiem czy ciagnac na siłe czy jakimi patentami jest to przymocowane??

blind227 - 5 Cze 2015, 10:00

I zamek trzeba odkręcić bo to najlepiej w całości wychodzi.
https://www.youtube.com/watch?v=-P_4udZJfq4

viglidan05 - 12 Cze 2015, 08:37

Ja już rozłożyłem ręce. Próbowałem rozbierać drzwi, podkładać gąbki pod trzeszczące elementy, chwilę był spokój i dalej jest to samo. Chyba trzeba po prostu pogodzić się z tym, że to nie Rolls Royce.
mehacz - 12 Cze 2015, 09:01

W Rzeszowskim ASO by Ci powiedzieli że trzeba było Focusa brać albo Mondeo a nie niskobudżetową Fiestę...
dominiksoul - 12 Cze 2015, 10:39

w naszej Fieście problem był z trzeszczącym boczkiem od strony kierowcy przy uchylonej szybie. Dosłownie na każdej nierówności wydobywały się dziwny dźwięk z tej okolicy. Byłem w w ASO na gwarancji z tym - coś podkleili gąbką na taśmie, ale problemu do końca nie rozwiązali. Czasem coś tam jeszcze zaskrzypi..