|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [Blacharstwo] Problem z tylnimi drzwiami.
matthew1992 - 2 Paź 2014, 18:37 Temat postu: [Blacharstwo] Problem z tylnimi drzwiami. Witam. Jestem tutaj nowy. wczoraj sam sprowadziłem sobie Forda Fieste 1.4, 80KM, 5D, 2003, rok. Kupując wiedziałem co z nim jest, tylnie drzwi się nie otwierają. Ale myślałem ze to bedzie jakaś blokada czy coś. Dodam ze nie otwierają sie z oby dwóch stron. Zamek z pilota zamyka i otwiera drzwi, z tym problemu nie ma. od zewnętrznej strony klamki chodzą luźno, pewnie się wypięły albo coś sie stało. od środka słychać ze się coś w mechanizmie przesuwa ale ... drzwi sie nie otwierają. udało mi sie przy zamkniętych drzwiach ściągnąc boczki... ale co dalej ? jak MAM OTWORZYĆ TE DRZWI ;( ? Proszę pomóżcie mi. mam wszystko z boczków pościagane, wiec proszę o propozycje i sugestie !
z góry dziękuje i pozdrawiam !
Jondi - 3 Paź 2014, 13:17
sprawdź gdzie linka nie jest wpięta przy klamce wewnętrznej czy zamku
jak linki są założone i chodzą to zamki musiały paść
matthew1992 - 3 Paź 2014, 14:57
Linki wewnątrz są ok. widać i słychać ze coś sie tam przesuwa, no ale ... drzwi otworzyć nie idzie. Jeżeli zamki padły to jak teraz drzwi otworzyć ? jak zdemontować zamek ?
kuba87 - 3 Paź 2014, 16:21
przecinak w dłoń i rozłup zamki
Jondi - 3 Paź 2014, 16:54
śróby zamków są od strony wnęki więc chyba faktycznie została tylko siłowa metoda
TSRules - 3 Paź 2014, 18:44
ewentualnie od wewnętrznej strony po zdjęciu boczka i tam te zamki podważyć, czy przeciąć i ręcznie otworzyć na chama
matthew1992 - 9 Paź 2014, 16:14
Zamki ściągnięte i wymienione na nowe temat do zamknięcia
TSRules - 10 Paź 2014, 10:34
to może sie pochwal dla potomnych jak to zrobiłeś, w końcu forum jest nie tylko od brania ale i dawania
|
|