|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - MOJA Mk3 zobaczcie sami.... + i - ....
Daras84 - 22 Maj 2005, 14:21 Temat postu: MOJA Mk3 zobaczcie sami.... + i - ....
[ Dodano: Nie Maj 22, 2005 13:24 ]
w niedalekiej przyszlosci bedzie nowy zderzak przod,bad look,wlot na masce<chlodzenie stozka>,brak klamek no i upragnione turbo
bonio - 22 Maj 2005, 14:45
Furka fajna, instalacja turbo z pewnością kilkakrotnie zwiększy wartość tego auta.
maerik - 22 Maj 2005, 15:21 Temat postu: Re: MOJA Mk3 zobaczcie sami.... + i - ....
Daras84 napisał/a: | w niedalekiej przyszlosci bedzie nowy zderzak przod,bad look,wlot na masce<chlodzenie stozka>,brak klamek no i upragnione turbo |
Jest niezla. Jedynie srodkowe swiatlo na klapie mi sie nie podoba. No i felgi bym w srodku na srebrno chcial ale to juz kwestia gustu. To sa 15tki? Ile zawieszenie kladles?
maciej - 22 Maj 2005, 15:38
fajna ale czarne fele traca urok
KoRcZuS - 22 Maj 2005, 15:56
Dokladnie fele srebrne, zderzak przedni futura albo jakis od mk4, mk5 byle byl okragly i pasowal z tylem i bedzie gites!
Domino - 22 Maj 2005, 19:51
Mi również się podoba ale tak samo jak poprzednicy powiem że czarne fele bleeeee (chociaż mam podobne tylko bardziej geste i nie aż tak bardzo czarne ) no i ten trzeci stop jakoś tam nie pasuje. Takie jest moje zdanie
Laskosz - 22 Maj 2005, 19:53
A mnie sie podoba taka jak jest a najbardziej z tylu
Daras84 - 22 Maj 2005, 23:47 Temat postu: Re: MOJA Mk3 zobaczcie sami.... + i - ....
maerik napisał/a: | Daras84 napisał/a: | w niedalekiej przyszlosci bedzie nowy zderzak przod,bad look,wlot na masce<chlodzenie stozka>,brak klamek no i upragnione turbo |
Jest niezla. Jedynie srodkowe swiatlo na klapie mi sie nie podoba. No i felgi bym w srodku na srebrno chcial ale to juz kwestia gustu. To sa 15tki? Ile zawieszenie kladles? |
tak to 15, a jest na czerwonych sprezynach ale ile na doł to dokładnie niewiem gosciu mowil od sprezyn ze 80 i 60mm
Lokmen - 22 Maj 2005, 23:55 Temat postu: Re: MOJA Mk3 zobaczcie sami.... + i - ....
Daras84 napisał/a: | tak to 15, a jest na czerwonych sprezynach ale ile na doł to dokładnie niewiem gosciu mowil od sprezyn ze 80 i 60mm |
Na moje oko to najwyżej jest tam -40mm - przy -80 z przodu i -60 z tyłu te 15 schowały sie w nadkolach (przynajmniej z przodu)...
Bartsun - 23 Maj 2005, 00:02
ja juz mialem okazje obejrzec przepremierowke, i to live tuz przed wyjazdem na zlocik... niestety nieudalo mi sie go namowic na wyjazd... :(
ps, widze ze w sosnicy klepales te fotki... :>
dla mnie jest ok, a te swiatlo wyglada tak kijowo na tym zdjeciu bo tak dziwnie jest zrobione ze jakby dupe mial okrągłą, ale jak sie widzi na zywo to to naprawde bardzo ladnie :]
pozdr
pvzon - 23 Maj 2005, 13:44
ładna tylko ten trzeci stop tak średnio pasuje
Daras84 - 23 Maj 2005, 14:50
Bartsun napisał/a: | ja juz mialem okazje obejrzec przepremierowke, i to live tuz przed wyjazdem na zlocik... niestety nieudalo mi sie go namowic na wyjazd... :(
ps, widze ze w sosnicy klepales te fotki... :>
dla mnie jest ok, a te swiatlo wyglada tak kijowo na tym zdjeciu bo tak dziwnie jest zrobione ze jakby dupe mial okrągłą, ale jak sie widzi na zywo to to naprawde bardzo ladnie :]
pozdr |
no zdjecia w soslandi:) moja niestety nie dała sei namowic;/ ale nastepnym razem sobie nie odpuszcze:)
a mi sie to swiatło podoba przynajmniej mam inna klape wsrod czystych, jeszcze nie spotkalem takiej :D i to sie liczy......... pozdro chlopaki
aha .... z tymi alumami to chyba zeczywiscie pokombinuje;)
trzeci - 23 Maj 2005, 22:27
Ładna, podobnie myślę zrobić swoją.
Ale przedni zderzak zdecydowanie musi nawiązywać do tylnego.
Stop na klapie... ciekawe rozwiązanie
Powodzenia w dalszych pracach.
Pozdro ...
Ronneby - 24 Maj 2005, 15:30
ladnie ..ladnie... mi tam sie podoba ten stop..skoda ze sam na to nie wpadlem.. ale pzredzni zdezak wedlug mnie powinien byc okraglejszy...
PumaRST - 24 Maj 2005, 16:06
spox mnie sie podoba z tym że zgodze sie z większością, zderzak przód od futury lub mkIV, progi od eskorta xr3i będą się dobrze komponowac z takim stylem i ja osobiscie czekam na to TURBO
Junior - 24 Maj 2005, 19:17
jest oki mniałes adaptery do lusterek czy przerabiaeś??
Thomas252 - 24 Maj 2005, 19:40
dla mnie bomba
Daras84 - 24 Maj 2005, 20:58
Junior napisał/a: | jest oki mniałes adaptery do lusterek czy przerabiaeś??
|
niebawiłem sie w przerabianie bo adaptery dostalem za grosze...
dzieki chlopaki za sugestie... teraz czekam na wypłate wiec za nie dlugo moze nowe oblicze............
POZDRO
cinot - 26 Maj 2005, 15:11
Bardzo ciekawwa Foiesta.
Sprytnie wkomponowane 3 światło stop.
Taka ,, cichociemna' a pod maskąjest co poganiać.
Gratulacje, mnie siębardzo podoba, a właśńie takie felgi dodająjej uroku i czyniąniepowtarzalną
Thomas - 26 Maj 2005, 18:34
Domino napisał/a: | Mi również się podoba ale tak samo jak poprzednicy powiem że czarne fele bleeeee (chociaż mam podobne tylko bardziej geste i nie aż tak bardzo czarne ) no i ten trzeci stop jakoś tam nie pasuje. Takie jest moje zdanie |
Ale ogólenie ładnie zrobione.
Pozdrawiam
ThEClienT! - 27 Maj 2005, 17:41 Temat postu: Hi w sumie nic dodac nic ujac - fajne auto , bardzo mi sie podoba tyl , tez mam zamiar cos zrobic ze swoja klapa bagaznika
Grzehoo - 29 Maj 2005, 21:16
hehe... myślałem, ze już nie zobacze fiestki kumpla z bloku a tu miła niespodzianka...
Ps. odizoluj ten stożek :-/
Daras84 - 29 Maj 2005, 23:11
Grzehoo napisał/a: | hehe... myślałem, ze już nie zobacze fiestki kumpla z bloku a tu miła niespodzianka...
Ps. odizoluj ten stożek :-/ |
spox wszytsko bedzie zrobione<wlot> tylko czekam na sianko pozdro..........
Grzehoo - 30 Maj 2005, 17:51
a jak kupowałeś auto to nie kierowałeś się tym, żeby wrócić swoim autkiem? Ja po swój też pojechałem pareset kilosów.
Co do fiesty to kumpel myślał cały czas, że ma 130 KM ale po starciu ze mną zmienił zdanie
fizyk - 13 Cze 2005, 15:58
Dlamnie OK:D ale by sie przydały jakieś alumy klamki by sie skomponowały z felami:)) pozdrawiam jest OK
lukop2 - 15 Cze 2005, 17:15
Dla mnie super autko.
Nad swiatlem w klapie troche sie pomeczyles, podziwim.
Super ladne autko
WIELKI PLUS
ThEClienT! - 16 Cze 2005, 22:28 Temat postu: hi fajna fiestka ,a jak chcesz to zobacz moja .
narazie strona w budowie ,ale mam dwie fotki
www.fordfiesta.maxi.pl
2smart - 16 Cze 2005, 22:36 Temat postu: Re: hi
ThEClienT! napisał/a: | fajna fiestka ,a jak chcesz to zobacz moja .
www.fordfiesta.maxi.pl |
woooooooooooooooooow
gratuluje projektu, zajeb.... wyszło.
Pzdr 2smart
Daras84 - 16 Cze 2005, 22:49 Temat postu: Re: hi
www.fordfiesta.maxi.pl | zdjecia troche malo wiarygodne <samochud wystawowy firmy> ale jak twoja to zaje....... maszynka tylko szkodaze diesel:P:P
west - 17 Cze 2005, 02:13 Temat postu: Re: hi
www.fordfiesta.maxi.pl |
Podoba się wam taki tuning?
Przód to 10kg plastiku z Tesco..
Tył 50kg plastiku z tesco + 'wyloty' od chłodzenia opon
progi to poprostu dziki szał.. jakieś wloty i wogole.. po co ? do chłodzenia opony?
No i ten super szpojlej tuning mega max.. niczym kokardka myszki miki..
ale plus dla Ciebie za Alu i oponki ładne..
maciej - 17 Cze 2005, 14:36
za ostry tuning jak dla fiesty.zderzaki,progi i spojlerek spoko fajne ale nie do takiej fury
ThEClienT! - 18 Cze 2005, 09:18 Temat postu: hi
Cytat: | Podoba się wam taki tuning?
Przód to 10kg plastiku z Tesco..
Tył 50kg plastiku z tesco + 'wyloty' od chłodzenia opon
progi to poprostu dziki szał.. jakieś wloty i wogole.. po co ? do chłodzenia opony?
No i ten super szpojlej tuning mega max.. niczym kokardka myszki miki..
ale plus dla Ciebie za Alu i oponki ładne..
|
pokazz fokti swojej bestji to pogadamy , na ten plastki s tesco to nawet Ci nie stac
Ps. osobiscie tez srednio mi sie podobaja progi, ale pojezdze jeszcze nim troche dopuki nie polame
Bodo - 18 Cze 2005, 11:57
Zauważ że w naszym klubie każdy sobie radzi jak może a z reguły mało może :-D .
Ty kupiłeś ten samochód we Francji. W Polsce on nie ma dla siebie innego miejsca niż w sklepie firmy Carzone itp. Przynajmniej przez najbliższe pare lat. Szczególnie te naklejki.
Ale ważne że się Tobie podoba (inaczej byś jej nie kupił) ale jeżeli chcesz się ją chwalić i oczekiwać pozytywnych opinii to pomyliłeś troche adres forum.
Są inne fora czyto tuningowe i tam możesz się pochwalić.
Mi tego rodzaju samochody podobają się ale w gazetach i telewizji. Więc nie denerwuj się
Pozdrawiam
ThEClienT! - 18 Cze 2005, 14:34 Temat postu: hi kazdy ma swoje zdanie , mi tez sie czesc rzeczy nie podoba .Jest grupa ludzi ktorym sie w ogole tuning nie podoba wiec szanuje tez ich zdanie, ale to nie znaczy ze ktos ma to wysmiewac
broz_tito - 18 Cze 2005, 14:40
jak dla mnie przod to kiepski VT. maska dziwnie zachodzi a swiatla to chyba lepiej spasowane sa w mojej
Patton - 18 Cze 2005, 15:07
Client - widziales fure mellowa, JQ? To spojrz na swoja i ich i odpowiedz sobie, co to jest Tuning. Bo ich tez bylo stac na plastik z Tesco, a wybrali inne rozwiazanie. PozdRo
mellow - 18 Cze 2005, 16:43
Ja mysle ze Clienta ratuje troche to ze dostal juz takie auto a nie tworzyl go sam.
Ta fiesta ma ten problem ze jest zrobiona wedlug podejrzewam francuskiego projektu... zabojady lubuja sie teraz w przerabianiu aut na statki kosmiczne... i dlatego wychodza takie choinki.
Na moj gust ( a kazdy z nas ma inny) Fiesta to Fiesta - maly zachodni samochodzik i jak go juz upiekrzac to tylko w stylu niemieckim - na gladko, nisko i szeroko
PS Znalazlem na wyspach kilka fajnych adresow z czesciami do Fiesty (zderzaki - coswortha, czesci mechaniczne itd...) moze sie komus przydadza:
www.fiesta-centre.co.uk (stronka slaba graficznie, ale bylem w ich oddziale i maja czesci od zajeb...ania)
www.ccm.co.uk (ospoilerowania Coswortha + inne) , jest jeszcze firma Fibresports z Essex ktora mu duzo ciekawych wzorow ale nie mam adresu :-/
no i odpowiednik naszego tunning.pl, auta, zloty, laski - www.fastcar.co.uk
Pozdro
Kurtus - 18 Cze 2005, 16:47
Patton napisał/a: | Client - widziales fure mellowa, JQ? To spojrz na swoja i ich i odpowiedz sobie, co to jest Tuning. Bo ich tez bylo stac na plastik z Tesco, a wybrali inne rozwiazanie. PozdRo |
generalnie aby miec fajny wozek wystarczy go obnizyc i wlozyc fajne alufelki na niskoprofilowkach i juz jest fajna furka.A zderzaki to juz we wlasnym zakresie robic ale NIE PRZESADZAJAC
ThEClienT! - 18 Cze 2005, 18:09 Temat postu: hi
Cytat: | jak dla mnie przod to kiepski VT. maska dziwnie zachodzi a swiatla to chyba lepiej spasowane sa w mojej |
jak chcesz wiedziec to maska jest orginalna , popatrz troche jak wyglada fiesta mk5 .
poza tym auto robione bylo w polsce ,a sprowadzilem je z francji takie jakie wyszlo z salonu
mellow - 18 Cze 2005, 19:23
Aha ... czyli jednak za Twoim przyzwoleniem tutaj w polsce tak pieknie ja upiekrzono...?
Bodo - 18 Cze 2005, 19:58 Temat postu: Re: hi Tak napisałeś w innym temacie.
ThEClienT! napisał/a: | ja nie projektowalem tego auta ,tekie do mnie wyszlo z firmy , osobiscie progi mi sie nie podobaja i sadze ze pojezdze jeszcze przez wakacje tym ,a potem mozna bedzie gdzies na allegro to kupic jak znajdzie sie amator :/ |
Tak też
ThEClienT! napisał/a: | powiem wam ze ja mam spojler nad tylna szybe.nie wiem ile to kosztowalo , bo tuning wizualny kosztowal ok. 5.000 pln w carzonespecials.
Wiem tylko tyle ze spojler jest przerobiony od punto I .foto zamieszczone na stronie www.carzonespecials.com |
Ja gdybym oddał autko do konkretnej firmy na robienie ospoilerowania za 5ooo to bym musiał być zadowolony ze wszystkiego.
W innym temacie napisałeś
ThEClienT! napisał/a: | Mam w mojej fiescie radio + 6 glosnikow i bufer.chcialem zalozyc wzmacniacz ale nie wiem jaki bo sie na tym kompletnie nie znam
Najwarzniejsze jest to ze nie chce wydac na to za duzo kasy ok.100-150 pln
Kto potrafi mi cos doradzic ? - co jest wazne, moc ,firma cz cos zupelnie innego
H.E.L.P. |
To troche dziwne.
Tyle kasy na tuning + prawie nowy samochód a żałujesz na CarAudio.
Przyznaj się.
Masz kogoś w Carzone czy jak
Jareczek - 19 Cze 2005, 12:15 Temat postu: Re: hi
Bodo napisał/a: |
To troche dziwne.
Tyle kasy na tuning + prawie nowy samochód a żałujesz na CarAudio.
Przyznaj się.
Masz kogoś w Carzone czy jak
|
Ja podejrzewam, że to wogole nie jest twoje auto, tylko się tak chwalisz autem firmy... Nie uwierzę, dooki nie zobaczę na żywo, albo twojego zdjęcia z tym autem i jak to widziałem gdzieś z gazetą np. sobotnią SuperExpress.
Albo dopoki nie zjawiśz się na spocie we frakcji łódzkiej ioni tego nie potwierdza...
ThEClienT! - 19 Cze 2005, 17:51 Temat postu: hi tak to jest moje auto ,a w carzone mam prezesem jest znajomy i zrobil na bazie mojego auta projekt i wzor dla innych fiest mk5.Chetnie bym sie pojawil na jakims zlocie ,ale dopiero po wakacjach bo niedlugo wyjezdzam za granice troche sobie dorobic
[ Dodano: Nie Cze 19, 2005 16:55 ]
a fotke jakas moge pokazac na stronie... zaraz ide zrobic fote
cinot - 19 Cze 2005, 21:17
WIdziałem dziś furę darasa na żywo na zlocie.
Super sięprezentuje i zapewne sietnie jeżdzi. A i właściciel bardzo miły człowiek.
Daras84 - 19 Cze 2005, 23:06
cinot napisał/a: | WIdziałem dziś furę darasa na żywo na zlocie.
Super sięprezentuje i zapewne sietnie jeżdzi. A i właściciel bardzo miły człowiek. |
nie zawstydzaj mnie czlowieku w twoim aucie jest tez kilka ciekawych propozycji ktore powinny za nie dlugo znalesc sie rowniez u mnie pozdro
cinot - 20 Cze 2005, 08:54
nie zawstydzaj mnie czlowieku w twoim aucie jest tez kilka ciekawych propozycji ktore powinny za nie dlugo znalesc sie rowniez u mnie pozdro[/quote]
o to ciekawe. A coż to za propozycje???
Daras84 - 20 Cze 2005, 15:10
maska , tylne lampy....
cinot - 20 Cze 2005, 15:30
łoj nie wiem co z tąmaską- badlooka chcesz zrobić??
Masz zaokrąglone zderzaki dziwnie by to chyba wyglądało- robiłeś jużmoże virtual tuning??
Daras84 - 21 Cze 2005, 15:12
no juz widizalem taki projekt z okraglym zderzakiem i bad lookiem calkiem dobry efekt :D
cinot - 21 Cze 2005, 16:31
ano tak Korczus chyba tak zrobił.
U icebie by fajnie wyglądały lampy typu takiego jak w focusioe monwuje sie czasem- 4 sztuki soczewy ale nie wiem czy sa takie do mk3
Jaq zrobiłem bada bo byłem u blacharza bo maska byla wgnieciona i juz tak z rozpedu poszło
Daras84 - 21 Cze 2005, 21:56
a mam takie pytanko jak teraz otwierasz maske?? i z czego ten grill?? <nie buj sie nie xeruje twojego pomyslu, tak tylko z ciekawosci:)
djpleban - 23 Sty 2006, 17:46
Stray... mnie się bardzo podoba Twoja koncepcja. Ten stop w klapiej jest z innej bajki ale jest BOMBA Na prawde mi sie podoba
A felgi... też super ja mam czarne auto i zastanawiam się nad podobnymi felgami (czarny środek; polerowany rant). Szacunek
krzysiek19921103 - 6 Maj 2009, 22:26
WITAM
Kupiłem sobie fieste mk3 92r.
i chciał bym ja z tuningować...
pierwsze co to konsola!
Mam pytanie słyszałem ze konsola pasuje do forda pumy czy to prawda ?
Daras84 - 6 Maj 2009, 22:31
ales odkopał hehe
|
|