|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - [MK6] Zmiana tylnego zderzaka na wersje z ST
piotreksu - 21 Wrz 2014, 09:11 Temat postu: [MK6] Zmiana tylnego zderzaka na wersje z ST Witam, to mój pierwszy post na forum. Zakupiłem fiestę MK6 z 2007 roku, chciałem zmienić tylny zderzak na taki z ST, żeby było widać wydech. Czy podpasuje on do mojej wersji samochodu?
van - 21 Wrz 2014, 19:29
podpasuje popatrz na temat Parzycha on coś takiego włożył
Parzych - 21 Wrz 2014, 23:40
Pasuje plug&play, tylko koszt kompletnego zaczyna się od ok 600zł, a widok zawiniętej w dół końcówki wydechu nie jest zbyt "sportowy", w sumie to po co wymieniać Wystarczy podciąć obecny i dospawać końcówkę z nierdzewki, wyjdzie z 4-5 razy taniej...
grooby - 27 Wrz 2014, 03:37
O gustach się nie decyduje, jednak najnowsze trendy w tuningu mówią, że teraz się chowa wydechy, żeby jednak ich widać nie było.
Jeżeli jednak chcesz by twoje auto miało bardziej sportowy wygląd możesz sprzedać swój zderzak i kupić nowy(używany) od ST bez dłubania jak poleca Parzych. I będzie trzeba wydać tylko na malowanie.
Parzych - 27 Wrz 2014, 03:49
grooby, wiesz po ile chodzą kompletne zderzaki od S/ST (zresztą prawie nieosiągalne kompletne) Duuużo taniej jest podciąć zwykły fabryczny i dospawać końcówkę... Poza tym, jakoś dziwnie będzie wyglądać kombinacja tylnego S/ST i przedniego zwykłego...
grooby - 27 Wrz 2014, 03:55
A sorry, bo nie doczytałem. Myślałem, że kolega ma w posiadaniu fiestę w wersji S. Chociaż wtedy też można by wymienić sam dyfuzor. Ale wyglądać będzie całkiem normalnie, bo nie da się patrzeć na tył i przód na raz xD Jednak faktycznie koszty będą niemałe.
Parzych - 27 Wrz 2014, 04:01
grooby napisał/a: | Jednak faktycznie koszty będą niemałe. | O czym napisałem przed Twoim postem...
grooby - 27 Wrz 2014, 04:06
Parzych napisał/a: | grooby napisał/a: | Jednak faktycznie koszty będą niemałe. | O czym napisałem przed Twoim postem... |
Co chciałem potwierdzić i przyznać Ci rację... w moim następnym poście (dlatego też użyłem słowa "faktycznie"
Parzych - 27 Wrz 2014, 12:44
Ok, luzik
|
|