Forum FiestaKlubPolska -

Przed zakupem - TABLET ONE TOUCH EVO 7 opinie

Tobol - 15 Wrz 2014, 19:13
Temat postu: TABLET ONE TOUCH EVO 7 opinie
Siema jak oceniacie ten tablet z wbudowanym modemem 3G ? w internecie opinie są różne a co wy sądzicie ? głównie do neta w trasie no i czasami nawigacja :)
yoyo72 - 15 Wrz 2014, 21:23

Ja miałem już 2 tablety i obydwa miały baterie (akumulator) niewymienne. To jest największa wada. I teraz już bym nie kupił tabletu z niewymiennym akumulatorem (podobno są takie z wymiennym), ponieważ jak ci padnie aku (około 1 roku) to możesz tablet wyrzucić do kosza. A ten model ma aku niewymienny.
Parzych - 15 Wrz 2014, 23:17

yoyo72 napisał/a:
jak ci padnie aku (około 1 roku) to możesz tablet wyrzucić do kosza.
A nie da się jechać na zasilaniu z kabla :?:
yoyo72 - 16 Wrz 2014, 08:13

Parzych, Czy się da? U mnie w tych dwóch tabletach dało się ,ALE na bardzo krótką mete.... Pochodziły około miesiąca w ten sposób(chodziły powiedzmy 15 minut i trzeba było je łądować z pół godziny żeby mogło pochodzić następne 5 minut) ,dopóki bateria cokolwiek dawała radę ,jak już padła całkiem to nawet kabel nie pomógł. Chciałem wymienić baterie ,lub coś zrobić z tym fantem ,byłem w serwisie i tam powiedzieli mi ,że to standard i ,że przeważnie baterie są "zalewane" razem z całym środkiem na stałe . Jeżeli juz kupować tableta to TYLKO z wymienialną baterią , ale takie są "trochę" droższe od tych z baterią "na stałe" I teraz jest pytanie co kupić???
Igraszki - 16 Wrz 2014, 08:51

a to dziwne, bujam sie ciagle z acerem a211 z 3g juz ponad 1.5 roku, bateria nadal trzyma przy cialym korzystaniu z 3g/wifi na pewno 10 h ( tyle spedzam w szkole), wiem ze drozszy, wiekszy wyswietlacz, no ale ja jestem zadowolony bardzo. w szczegolnosci ze powerbanki sa powszechne :-)
yoyo72 - 16 Wrz 2014, 08:57

Igraszki, To tylko pogratulować. :brawo: Może ja nie miałem tyle szczęścia. Oby ci służył jak najdłużej.
Igraszki - 16 Wrz 2014, 09:00

nie chodzilo mi o to, tylko o podrzucenie pomyslu, zeby kupic cos wiekszego acera, bo robi dobre tablety.
yoyo72 - 16 Wrz 2014, 09:03

Może drozszy będzie lepszy, nie wiem,nie znam się ale wiem ,że musi być bateria ,aku, wymienny ;) to moje zdanie.
DemptD - 17 Wrz 2014, 08:02

ja od siebie polecę Nexusa II 7 :ok:

yoyo72, z wymienną baterią to Dell Latitude 10", ale on jest na łindołsie 8 i ma tragiczną rozdzielczość jak na 10" i kwotę gy

Tobol jak coś to uderz na PW i coś doradzę do odpowiedniej kwoty :ok:

yoyo72 - 17 Wrz 2014, 08:50

DemptD, O co ci chodzi? Jak szaleć to na całego i kupić coś porządnego tak jak właśnie piszesz. :brawo:
DemptD - 17 Wrz 2014, 09:05

chodzi mi o to, że nie dałbym takiej kwoty za tablet z taką rozdzielczością bo jest po prostu kiepska gy