|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - [MK7] pod co podpiac oświetlenie led wnętrza?
p1nky - 26 Cze 2014, 16:29 Temat postu: [MK7] pod co podpiac oświetlenie led wnętrza? Witam, mam zamiar w miejscu gdzie gaz, hamulec, sprzeglo zrobic podswietlenie led, rowniez po stronie pasazera, natomiast nie wiem pod co podpiac myslalem nad lampa wewnetrzna ktora oswieca sie podczas otwierania drzwi i po chwili gaśnie. Mozecie podsunac jakies ciekawe pomysly?
FFDriver - 26 Cze 2014, 17:10
Poczytaj trochę forum, nawet jeśli nie masz tam oryginalnego podświetlenia to prawdopodobnie masz tam gotowe oprawki i tylko wystarczy wsadzić żarówki/diody.
michal77 - 26 Cze 2014, 20:42
Jak nie masz gniazd, to można je bez problemu dorobić.
Sam tak zrobiłem i podpiąłem pod oświetlenie wnętrza.
Tu jest mój opis.
yoyo72 - 26 Cze 2014, 21:32
Żarówki czy taśmy led ,czy inne takie można zamocować wszędzie a gdzie podpiąć? Gdzie chceesz...np. pod ten 'pstryczek" od drzwi od oswietlenia wnetrza ,np. pod zapalniczke ,pod oswietlenie konsoli.....i.t.d. mozesz podlaczyc osobny wylacznik. Mozliwosci jest duzo. powodzonka.
Parzych - 26 Cze 2014, 22:58
yoyo72 napisał/a: | np. pod ten 'pstryczek" od drzwi od oswietlenia wnetrza | Już od MK6 ten "pstryczek" jest zintegrowany z zamkiem drzwi, więc trzeba by rozebrać całe boczki, również te wewnętrzne...
yoyo72 - 27 Cze 2014, 16:28
Parzych ok ,ale da się tak? ,więc można? To jak się da to dlaczego szukać innego miejsca? No chyba ,że ktoś chce mieć inny włącznik ,wyłącznik ,przełącznik. I jeżeli komuś nie przeszkadza ,że będzie świeciło przez całą drogę (w nocy może trochę dekoncentrować) to można podłączyć do świateł a jak komuś przeszkadza świecenie to może zrobić tak ,żeby mu świeciło tylko przy otwieraniu drzwi. Dowolna interpretacja. Ja już to przerabiałem i wiem jak co świeci i czy przeszkadza czy nie ,ale to tylko moje zdanie. Moja propozycja: zrobić osobny wyłącznik i wtedy można sobie załączać kiedy dusza zapragnie.
|
|