| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Elektryka ogólna - Montaż halogenów

mario3991 - 18 Maj 2014,  15:22
 Temat postu: Montaż halogenów
 Mam pytanie dotyczące montażu halogenów, mam już włącznik do halogenów, halogeny w poniedziałek przyjdą, przekaźnik i bezpieczniki też mam, przestudiowałem parę schematów i w każdym jest zasilanie pociągnięte z akumulatora (plus) czyli niezależnie czy stacyjka jest na zapłonie czy nie, można włączyć światła pm, a ja chcę żeby dopiero po włączeniu świateł pozycyjnych można było włączyć pm z przodu i nie wiem gdzie się wpiąć żeby czegoś nie spalić i żeby to jakoś działało.

Ps. wiem że dla niektórych jest to 5 min roboty, ale ja bawię się w elektryka pierwszy raz.
 inno - 20 Maj 2014,  20:18

Ja się nie znam na tym, ale powinieneś poszukać oryginalnego schematu mk4, bo w serii włączają się dopiero z pozycjami.
 mario3991 - 21 Maj 2014,  05:32

Ja chyba podłącze sterowanie pod plusa z przełącznika z tylnych, bo tam jest dopiero plus jak włączam światła mijania.
 JoeMix - 21 Maj 2014,  06:05

Najprościej to z ów świateł podłączyć zasilanie,,, przekaźnika, bo same światła to z akumulatora przez bezpiecznik.
 mario3991 - 21 Maj 2014,  16:28

Z świateł mijania zasilanie przekaźnika? Dobrze rozumiem?? ja korzystam z tego schematu https://www.google.pl/sea...dba%3B512%3B384
 Puff - 21 Maj 2014,  16:45

Zasadniczo ten schemat jest ok
   mario3991 - 21 Maj 2014,  17:01

Już wiem gdzie w kostce włącznika pojawia się napięcie po zapaleniu mijania więc chyba najprościej jest wpiąć się do tego przełącznika i będzie grało.

A tak wygląda po podłączeniu na "sucho"

w sobotę będę coś modził.

|  |