Forum FiestaKlubPolska -

Tuning mechaniczny - [MK4] Swap 1.25 na 1.6

uhahany - 4 Maj 2014, 18:48
Temat postu: [MK4] Swap 1.25 na 1.6
Witam. Przeszukałem internet z marnym skutkiem . Są tylko tematy dotyczące przekładki na 1.7 z pumy. Interesuje mnie przekładka na 100 konny silnik 1.6 i tutaj pojawia sie mnóstwo pytań ponieważ słyszałem ze ten silnik wystarczy włożyć , przeprogramować komputer i będzie śmigać jak miło , aczkolwiek chciałbym porównać wasze opinie. Czy skrzynia , sprzęgło 1.25 bedzie pasować? Czy wiązka i osprzęt z 1.25 też bedzie siedzieć? Prosze o pomoc. Dzięki :)
Marcin - 4 Maj 2014, 20:13

uhahany napisał/a:
słyszałem ze ten silnik wystarczy włożyć , przeprogramować komputer i będzie śmigać jak miło

w mk6 tak, ale nie mk4, mechanicznie wszystko będzie pasowało, ale wiązki elektryczne i kompy lekko się różnią, najlepiej mieć z dawcy słupek z elektryką, kompem i kluczykami (immo)

poszukaj jeszcze raz, bo gdzieś są opisane różnice

uhahany - 5 Maj 2014, 00:55
Temat postu: s
dzieki , może bedzie ktoś kto robił już taką przekładke i sie wypowie :) ?
Mafios - 19 Maj 2014, 20:24

przeprogramować komputer no LOL :DDDD

chłopie kupujesz swap ze sporta wraz z wiązką kompem i immobiliserem , która przekładasz cała ( łącznie z tą puszką co masz pod maską od strony kierowcy ) i zmieniasz pompe paliwową na większa i tyle

Parzych - 19 Maj 2014, 21:22

Mafios napisał/a:
i zmieniasz pompe paliwową na większa
Na pewno nie wyrobi ta z 1,25 :?: U mnie daje radę... :devil:
Qzyn - 20 Maj 2014, 06:58

Roznica niecalych 20 koni wiec jesli obie pracuja na tym samym cisnieniu (a podejrzewam ze tak) to wyrobi bez najmniejszych problemow.