Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - [Blacharstwo] Ramka ogrzewania / nagrzewnicy z mk4 do mk3,5

Pablosss - 27 Kwi 2014, 18:05
Temat postu: [Blacharstwo] Ramka ogrzewania / nagrzewnicy z mk4 do mk3,5
Krótko.
Działam przy moim autku (mk3 1.6 futura) i wrzucam całą konsole z mk4. Ktoś już to zrobił w tym aucie przede mną, ale wentylator zostawil od mk3, a nagrzewnice przerobil i wrzucil od mk4 (nie bylo to dobrze zrobione). Ja wrzucam nową nagrzewnice i chce już całośc od mk4.

Pytanie czy ktoś już to robił na forum? Jak poradzil sobie z tematem ramki nagrzewnicy/wentylacji. Dopasowaniem wszystkiego itd. Ogolnie czy ktoś zakladał całą nagrzewnice z wentylatorem filtrem z mk4 do mk3

Dla mniej wtajemniczonych: operacja liczy się z przerobieniem dziur w podszybiu. mk3: jedna na wentylator, druga pod kompa. mk4: 2 dziury do nagrzewnicy, brak dziury na kompa.

Do moderatora: przepraszam jak złe miejsce. Nie miałem pojęcia gdzie to dopasować.

DemptD - 28 Kwi 2014, 08:14

zajrzyj do projektów do tematu GienkaWichury bo on to robił i wiem, że zdjęcia pokazujące różnice między mk3 i mk4/5 były pokazane
Pablosss - 10 Maj 2014, 22:02

A posiada ktoś jakiś aktualny kontakt do GienekWichura ?

[ Dodano: Sob Sie 30, 2014 00:27 ]
Halo halo :-P
Odswierzam watek bo zbliza mi sie skladanie auta i pojawia sie coraz wiecej pytan, niepewnosci i problemow z owa nagrzewnica.

Czy mialby ktos jakis dostep do zdjec jak inni to rozwiazali (moj cudny komputer w watkacgh gienkawichury nie wykrywa zdjec).
Może ktoś czytajacy teraz ma hjakies doswiadczenie w tym temacie?
ktos gdzies widział zdjecia, zna kogos kto pomoze merytorycznie bo robil cos takiego?

KAŻDA NAWET NAJMIEJSZA POMOC JEST MI NA WAGE ZŁOTA ! :ok:

Pablosss - 6 Lis 2015, 13:16
Temat postu: [Blacharstwo] Ramka ogrzewania / nagrzewnicy z mk4 do mk3,5
Do zamknięcia/wygaszenia/wywalenia :ok:

Jeśli ktoś będzie robił to samo, to służę pomocą