Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka ogólna - [MK7] 1.4 TDCi - schemat elektryczny

matys - 10 Mar 2014, 20:23
Temat postu: [MK7] 1.4 TDCi - schemat elektryczny
Witam
Poszukuję schematu do MK7, ewentualnie podpowiedzi gdzie pod maską znajdę + za stacyjką.

michal77 - 10 Mar 2014, 20:27

Pod bezpiecznikami znajdziesz, mam tam podpięte DRLy.
matys - 10 Mar 2014, 20:33

Mi też chodzi o DRLy, dokładniej możesz mnie naprowadzić ?
michal77 - 10 Mar 2014, 20:52

Musisz odkręcić bezpieczniki (chyba 2 torxy) i wyciągnąć bezpieczniki, ale który to kabel to nie pamiętam a fotki niestety nie zrobiłem.
matys - 11 Mar 2014, 06:28

No i właśnie przydał by się schemat... ;)

[ Dodano: Pią Mar 21, 2014 19:40 ]
Plus wzięty z zasilania przepływki, pojawia się po przekręceniu stacyjki gaśnie po paru sekundach od wyłączenia.

spiochu - 2 Kwi 2014, 13:21

Witam forum (szkoda, że nie ma lub nie znalazłem tematu z powitaniami).
Podepnę się pod temat. Potrzebuję przerobić zasilanie zapalniczki ze stałego plusa na plus po stacyjce. Czy dobrze wnioskuję po poście michał77, że nie będzie problemu z wyciągnięciem bezpieczników? Bo dość głęboko siedzą i dojście wygląda na nieciekawe.

BTW. Gratulacje dla administracji za nowy podział i ciężką pracę przy tym. Poprzedni układ był (dla mnie) masakrystycznie nieekonomiczny i nieczytelny.

michal77 - 2 Kwi 2014, 13:39

matys napisał/a:
Plus wzięty z zasilania przepływki, pojawia się po przekręceniu stacyjki gaśnie po paru sekundach od wyłączenia.
Widzisz jednak można się obejść bez schematu ;)
Ja wziąłem miernik i znalazłem pod bezpiecznikami.

spiochu napisał/a:
Witam forum (szkoda, że nie ma lub nie znalazłem tematu z powitaniami).
Tu możesz się przywitać.

spiochu napisał/a:
Czy dobrze wnioskuję po poście michał77, że nie będzie problemu z wyciągnięciem bezpieczników? Bo dość głęboko siedzą i dojście wygląda na nieciekawe.
Problemu nie ma, ale dobrze popatrz na skrzynkę, bo i ile sobie przypominam z boku były jakieś zaczepy czy cuś. Jak popatrzysz z latarką to na pewno znajdziesz.
spiochu - 2 Kwi 2014, 13:54

Dzięki, muszę się za to wziąć w weekend bo żona non stop zapomina kamerki wypiąć z gniazda :)

Co do powitań - ale zagrzebany temat, nawet szukajką nie doszedłem :(