|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Linkownia - Test Fiesta Sport MK7 

janki - 7 Lut 2014,  17:23 Temat postu: Test Fiesta Sport MK7 Witajcie, 

Zacząłem robić filmy z testami używanych samochodów i w jednym z pierwszych odcinków przetestowałem Fiestę Sport MK7 z 2008r

Może kogoś zainteresuje: http://youtu.be/7LRgw4mScwA

Pozdrawiam, 

Jan
												 MisiekT - 7 Lut 2014,  18:22
  nie jest zle - poza ewidentnym brakiem znajomości auta     

pare drobiazgow:

mogles wydac te 50zl na nowe kołpaki skoro jeden zgubiłeś   

czuc predkosc i jest glosna - powyżej 120kmh to nie da się już komfortowo rozmawiać

podrzuc, pls zrodla:

- mowiące, ze w Sporcie sa inne amory     

- odpadającej na myjni lotce

no i finalnie:

porównanie Ti-VCT do vtec'a - nie wiesz o czym mowisz

swietnie trzymające fotele - w porównaniu do czego?

rozpoznawanie mowy - może warto powiedzieć w jakich jezykach wystepuje?

PS. a na końcu masz zdaje sie zle docięte video
												 janki - 7 Lut 2014,  18:43

| MisiekT napisał/a: | 	 		  nie jest zle - poza ewidentnym brakiem znajomości auta      | 	  

Dzięki za szybką reakcję i konstruktywną krytykę!

Ja się z tego auta nie doktoryzowałem, ja je testuję. Mam na to jeden dzień. 	  | MisiekT napisał/a: | 	 		  

pare drobiazgow:

mogles wydac te 50zl na nowe kołpaki skoro jeden zgubiłeś     | 	  Nie zgubiłem, to nie jest moje auto. Nie stać mnie na kupowanie wszystkim kołpaków 	  | MisiekT napisał/a: | 	 		  

czuc predkosc i jest glosna - powyżej 120kmh to nie da się już komfortowo rozmawiać | 	  

Chyba to właśnie mówiłem, że >120 robi się głośno? Poniżej wg mnie jest znośnie jak na miejskie auto. To subiektywna opinia, nie używam miernika. 	  | MisiekT napisał/a: | 	 		  

podrzuc, pls zrodla:

- mowiące, ze w Sporcie sa inne amory     

- odpadającej na myjni lotce

| 	  

- http://moto.pl/MotoPL/1,8...a_sportowo.html

- słowa właśicielki opisujące fakt

| MisiekT napisał/a: | 	 		  

no i finalnie:

porównanie Ti-VCT do vtec'a - nie wiesz o czym mowisz

| 	  Dlatego proszę wtajemniczonych o podzielenie się wiedzą w komentarzach do filmu 	  | MisiekT napisał/a: | 	 		  

swietnie trzymające fotele - w porównaniu do czego? | 	  

Mniejsza z tym, subiektywna opinia 	  | MisiekT napisał/a: | 	 		  

rozpoznawanie mowy - może warto powiedzieć w jakich jezykach wystepuje? | 	  

Fakt 	  | MisiekT napisał/a: | 	 		  

PS. a na końcu masz zdaje sie zle docięte video | 	  

Nie, to jest świadomie wklejona wpadka ze zdjęć. Taki żart, ale tych się nie tłumaczy.
												 FFDriver - 7 Lut 2014,  18:57

| MisiekT napisał/a: | 	 		  | nie jest zle - poza ewidentnym brakiem znajomości auta     | 	   

hihi   

| MisiekT napisał/a: | 	 		  | porównanie Ti-VCT do vtec'a - nie wiesz o czym mowisz | 	  

Tutaj się zgadzam w całej rozciągłości.

| MisiekT napisał/a: | 	 		  | swietnie trzymające fotele - w porównaniu do czego? | 	  

To było stwierdzenie, a nie porównanie     

Mi to się w sumie najbardziej podobała jazda w rękawiczkach   

| janki napisał/a: | 	 		  | Nie, to jest świadomie wklejona wpadka ze zdjęć. Taki żart, ale tych się nie tłumaczy. | 	  

No z tym to się Misiek nie popisał   

[EDIT]

tego typu artykułami nie ma się co sugerować. Ja już różne bzdety o fieście czytałem o tzw. profi artykułach, które nie były prawdą.

Co do odpadających spoilerów to jedna osoba to za mało żeby stwierdzić taki fakt.
												 MisiekT - 7 Lut 2014,  19:09

| janki napisał/a: | 	 		  | Taki żart, ale tych się nie tłumaczy | 	  

oka, mam tak slabe polaczenie, ze myslalem ze to jakiś blad   

| Cytat: | 	 		  | - słowa właśicielki opisujące fakt | 	  

opinii nie traktowałbym jako zrodlo jednak - Ford twardsze amory stosuje raczej nie niżej niż modele ST

a odpadajaca lotka to już zupełnie jakiś zart - nawet żeby ja specjalnie zerwac trzebaby się bardzo mocno nameczyc

| janki napisał/a: | 	 		  | Mniejsza z tym, subiektywna opinia | 	  

czyli powinno być może w stylu: trzymające znaczenie lepiej niż w zwyklej wersji? bo prawdziwego trzymania to za wiele nie maja

co do glosnosci, to jednak w porównaniu z paroma innymi mieszczuchami jest slabo... a przy większych prędkościach nie ma opcji w ogole rozmawiać

co do kolpakow - wiem, ze dużo roboty - ale zawsze można się pokusić o przekładanie na poszczególne ujęcia i więcej uwagi przy montażu...

co do TiVCT - działa w zupełnie innym zakresie (od 3500) i sluzy elastyczności, vtec to zupełnie inna bajka

i z dynamika tez będę się klocil - powyżej 5tys to naprawdę bardzo zwawe auto i wiele potrafi - tyle ze tego w tych warunkach nie sprawdzales     

PS. ale żeby nie było - jakas moda ostatnio panuje na amatorskie "testy" i ten jest zdecydowanie najsensowniejszy z tych, które ogladalem...
												 Kam1l - 7 Lut 2014,  21:11
  Od ponad 4 lat nie byłem na myjni szczotkowej   
												 maxim_wawa - 8 Lut 2014,  19:08
  jak na amatorskie testy i bardzo krotki czas na realizacje (1 dzień na poznanie, objeżdżenie i sfilmowanie pojazdu) to materiał naprawdę bardzo fajny

Gratuluje zapału, mi go zabrakło, a często mam dostęp do nietypowych aut, ale brak czasu, żona dziecko... itp....

Kręcisz sam czy masz "ekipe" do pomocy, czym montujecie "setki" ?

P.S.

Podejrzewam że mając udostępnione moje poprzednie pojazdy miałbyś kupa radości przy kręceniu materiału (clio williams i toyota mr2 SW20)
												 janki - 10 Lut 2014,  23:31

| maxim_wawa napisał/a: | 	 		  jak na amatorskie testy i bardzo krotki czas na realizacje (1 dzień na poznanie, objeżdżenie i sfilmowanie pojazdu) to materiał naprawdę bardzo fajny

Gratuluje zapału, mi go zabrakło, a często mam dostęp do nietypowych aut, ale brak czasu, żona dziecko... itp....

Kręcisz sam czy masz "ekipe" do pomocy, czym montujecie "setki" ?

P.S.

Podejrzewam że mając udostępnione moje poprzednie pojazdy miałbyś kupa radości przy kręceniu materiału (clio williams i toyota mr2 SW20) | 	  

Na pewno bym się z tymi autkami nie nudził   

Kręcę z pomocą jednego kamerzysty (ujęcia z zewnątrz). Potem montuję wszystko sam w Premiere Elements.
												 maxim_wawa - 13 Lut 2014,  14:50
  a co sie teraz szykuje ??
												 janki - 13 Lut 2014,  20:27

| maxim_wawa napisał/a: | 	 		  | a co sie teraz szykuje ?? | 	  

W ten weekend kręcę Audi A8 D2 4.2, potem zapewne Scirocco 2.0 TSI, Alfa 159 i być może STI. 

[ Dodano: Sro Lut 26, 2014 00:23 ]

[quote="janki"] 	  | maxim_wawa napisał/a: | 	 		  | a co sie teraz szykuje ?? | 	  

A8-ka jest już online ( http://youtu.be/FxPlLSUM0RM )

Scirocco kończę montować, będzie w weekend. Nieźle mu się dostało za brak opcji pełnego odłączenia esp :\ Szkoda fajnego auta.

| 

|