Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [MK6] [MK6] by WOLF

Darek - 1 Gru 2013, 16:46
Temat postu: [MK6] [MK6] by WOLF
1. NICK: Darek
2. IMIĘ: Darek
3. MODEL: MK6
4. WERSJA: GHIA
5. ROCZNIK: 2003
6. SILNIK: 1.4 16V 80KM
7. OPIS AUTA: Fiestka nie tak dawno zakupiona. W stanie wydaje mni bardzo dobrym. Założony pakiet Wolf oprócz progów (zdjoł poprzedni właściciel) oraz z przodu w chwili zakupu były sprężyny obniżające Ejbach Wolf Concept. Ale z racji że nie tylko ja jeżdzę tym samochodem ,sprężyny zostały zdjęte , bo była za niska. Mimo przesiadki z Bmw E30 1.8 150KM (wzgledy ekonomiczne)to jeździ mi się bardzo dobrze .Krótko mówiąc ,odkryłem na nowo jak przyjemna może być jazda samochodem. Oczywiście pare złotych na wstępie musiałem zainwestować : sprężyny ,tylnie amortyzatory ale nie żałuje.
8. Wizualnie :wymiana felg z 15" na 16" , Naklejki i znaczek na tylniej klapie oraz końcówka wydechu przerobiona przezemnie.
Audio : Zdięty kokpit z fabrycznym radiem CD i zastąpiony radiem 2 din Kenwood DPX 404U.
Inne : Wymiana gałki i mieszka do zmiany biegów (chyba od ST). Kupno dywaników.
9. Kupno i założenie progów (ale nie Wolfa - bo te mi się nie podobają).Na chwilę obecną wymieniam nagłośnienie w drzwiach ,z fabrycznych głośników na Kenwooda 5x7,oczywiście z jednoczesnym wytłumieniem drzwi pianką. Możliwe że pod siedzeniem zamontuję mały subwoofer w skrzynce mojego projektu , ale na razie to przyszłość. Chciałem jeszcze przyciemnić tylnie lampy i obrysówki (lub tylko wymienić klosze na białe).Oraz szukam jakiegoś tylniego tłumika (sportowy) ale nie głośny( Remus) i z niewielkimi końcówkami (max fi 60) lub same końcówki wydechu zmienić na większe bo teraz są fi 45.

Parzych - 1 Gru 2013, 17:52

Darek, za bardzo zmniejszyłeś zdjęcia podczas wrzucania i po otwarciu są wielkości znaczka pocztowego, poczytaj FAQ o wrzucaniu zdjęć i znów zapodaj w formie miniaturek, tylko żeby po otwarciu coś było na nich widać, a nie tylko to, że to Fiesta MK6...
Grax - 1 Gru 2013, 20:17

Nawet te felgi pomalowane na biało by ożywiły autko :)
Marcinowaty - 1 Gru 2013, 20:26

Najładniejszy kolor jaki może mieć fiesta :)
Tobol - 1 Gru 2013, 22:26

Wygląda elegancko. Ten kolor nie wiem ale bardzo podobny do mojego to jest Blazer Blue ? Gdzie kupowałeś dywaniki z ciekawości :D Szerokości i niezawodności :V:
Darek - 27 Gru 2013, 18:32

Dywaniki kupowałem na Słomczynie (na zamówienie)
tadzias - 28 Gru 2013, 18:50

elegancko :ok: