| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Przed zakupem  - [MK7] Tarcze i klocki

coyote2007 - 4 Lis 2013,  20:35
 Temat postu: [MK7] Tarcze i klocki
 Witajcie,
 Dziś dobra wiadomość z serwisu - zwiększę obrót gotówki w gospodarce
   Czeka mnie wymiana tarcz i klocków - nie chciałbym totalnie "lider prajsa", ale też niekoniecznie towar z ASO.
 Możecie coś podpowiedzieć - jakiś producent, miejsce gdzie kupić?
 pozdrawiam
   szynszyl - 4 Lis 2013,  22:11

temat rzeka... trw do cywila ... EBC pod ostrą jazdę
 MisiekT - 4 Lis 2013,  23:40

jak ma być rozsądnie i budżetowo, to oryginaly poza ASO... jak cos lepiej to hulaj dusza
 Qzyn - 5 Lis 2013,  07:38

Jak cywile to trw lub brembo + ferrodo, jak sporotwo to TRW lub brembo + Ferodo
  (tyle ze nieco inne ferrodo) MisiekT - 5 Lis 2013,  08:44

| Qzyn napisał/a: |  	  | + Ferodo   (tyle ze nieco inne ferrodo) | 
 a to pokaz lepsze Ferodo do MK7, nie widziałem żeby się już pojawily...
 Qzyn - 5 Lis 2013,  10:12

Jezus ale ty sie lubisz czepiac. Nie przegladalem katalogu, po prostu zalozylem ze skoro od kilku lat jest juz wersja rajdowa MK7 to sa tez dostepne DS Performance. Moj blad.
 W takim razie proponuje standardowe Ferrodo do codziennej jazdy a do sportowej nie wiem co.
 coyote2007 - 5 Lis 2013,  11:13

Wszystkim dziękuję

I proszę się nie bić
   Qzyn - 5 Lis 2013,  11:25

Powodzenia
   MisiekT - 5 Lis 2013,  15:16

| Qzyn napisał/a: |  	  | ty sie lubisz czepiac | 
 nie lubie się czepiac, ale jeszcze bardziej nie lubie wprowadzania w blad
   bo widzisz - kilka miechow temu, kupując klocki, przeszukałem katalogi pod katem "lepsiejszych" firmowych klockow do MK7 i na nic nie trafiłem... a dzisiaj rano zrobiłem to znow, gdyż... ktoś zasugerowal ze sa jednak Ferodo DS

wystarczy, ze i tak nie ma w PL na forach jakiegokolwiek sensownego info o MK7, wiec żeby jeszcze wprowadzać w blad to już byłoby za dużo...
 artax - 5 Lis 2013,  18:22

Coyote 2007 -zmien na oryginał Forda .Fiesta nie jest ciężka i seryjne heble dają radę, nawet przy dynamicznej jezdzie.Chyba ,ze chcesz się ścigać to cos mocniejszego.Wszystko jest dostępne w internetowych sklepach Forda.(jest ich kilka)
 pzdr
 Marcinowaty - 5 Lis 2013,  20:54

Ogólnie polecam tarcze Mikoda do codziennej jazdy
 vegetagt - 5 Lis 2013,  21:06

mam mikode u siebie (był w cenie brembo... 35zl/sztuka
  ) i nic dziwnego z nimi się nie dzieje  Podobno nawiercane/nacinane mikody pękały. Chyba Pufcio miał takowe. Marcinowaty - 5 Lis 2013,  21:07

Ja mam "czyste" i nic złego się nie dzieje.
 Qzyn - 6 Lis 2013,  06:55

| MisiekT napisał/a: |  	  | nie lubie się czepiac | 
 Masz racje, zle sie wyrazilem. Chodzilo mi bardziej o sposob w jaki sie wypowiadasz w momencie gdy masz racje i chcesz komus pokazac ze sie myli. Zle to napisalem - moj blad ponownie.
 MisiekT - 6 Lis 2013,  09:04

no spoko, ale akurat tutaj nie widze zadnych wysmiewek, tylko prosbe o linka
 zwardek - 6 Lis 2013,  11:42

| vegetagt napisał/a: |  	  | Podobno nawiercane/nacinane mikody pękały | 
 farmazon

polecam mikodę zwykłą i nawiercaną, świetne w stosunku cena/jakość
 Qzyn - 6 Lis 2013,  13:24

Zwardek, sprawdzales je w warunkach sportowych? Bo ja tez slyszalem o nich rozne rzeczy ale tarcze to ogolnie temat rzeka. Wg mnie nie warto kupowac drogich modeli a po prostu firmowe zamienniki seryjnych, do tego dobry klocek i plyn
 vegetagt - 6 Lis 2013,  15:19

zwardek, dobra Pufciowi inna ciekawa marka się spsuła
   To arecki popsuł blizej nieokreślone mikody - http://www.fiestaklubpols...p=495943#495943
 Ciekawa sprawa z tą wodą. Na szkoleniu od bodajże ATE mówili, że to jest zabobon. Trzeba by przodem auta wpaść do wody, by zmiana temperatury coś zrobiła z tarczą. Sama kałuża nie wystarczy.
 luk-90 - 6 Lis 2013,  20:32

Ja miałem Mikody GT+ EBC Green stuff, hamowało to fajnie, klocek robił robote, ale tarcze raz ze szybko się skończyły to popękały wzdłuż nawiertów. Mowa o warunkach bojowych
 Qzyn - 7 Lis 2013,  07:03

Luk, wlasnie o tym mowie ze czesto w warunkach bojowych tarcze nie wytrzymuja. O dziwo tak samo nie wytrzymuja sportowe modele wiercone jak i zwykle seryjne . Dlatego ja zawsze do rajdowki kupowalem zwykle tarcze i bylo super a majac sportowy klocek i tak tarcza byla czesto do wymiany razem z klockiem
   Vegetagt masz racje - sama kaluza to zabobon bo tarcza jest tak schowana ze woda z kaluzy takiej zwyklej do niej nawet nei dotrze
  Musialbys miec pol drogi zalane i wpasc na goracych tarczach MisiekT - 7 Lis 2013,  09:41

ej no, ale akurat Mikoda GT czy jakies Brembo Maxy to nie sa tarcze sportowe i nie ma bata, żeby skutecznie radzily sobie z ciezkimi warunkami... szczególnie jeżeli wielkość tarczy i zacisk jest seryjny
 Qzyn - 7 Lis 2013,  12:41

Te tarcze sa tak samo sportowe jak klocki EBC green stuff dlatego ich nie kupuje. Z tym ze nawet sie nie orentowalem czy na rynku sa ogolnodostepne tarcze takie na prawde dobre bo ich cena pewnie by mnie zwalila z nog. Choc wydaje mi sie ze takie tarcze mozna kupic tylko do profesjonalnych hamulcow typu AP racing czy cos podobnego.
 tommirs - 16 Gru 2013,  01:06

| MisiekT napisał/a: |  	  |  	  | Qzyn napisał/a: |  	  | ty sie lubisz czepiac | 
 nie lubie się czepiac, ale jeszcze bardziej nie lubie wprowadzania w blad
   bo widzisz - kilka miechow temu, kupując klocki, przeszukałem katalogi pod katem "lepsiejszych" firmowych klockow do MK7 i na nic nie trafiłem... a dzisiaj rano zrobiłem to znow, gdyż... ktoś zasugerowal ze sa jednak Ferodo DS

wystarczy, ze i tak nie ma w PL na forach jakiegokolwiek sensownego info o MK7, wiec żeby jeszcze wprowadzać w blad to już byłoby za dużo...
 | 

Faktycznie do siódemki jest trochę problem, ale te mogą pasowac:
 http://www.ompracing.it/lista.php3#

jak znasz wymiar klocka mógłbym sprawdzić.
 Cena ok 275 zł

OMP Road&Sport to odpowiednik mieszankowo Ferodo DS Performance, czyli nadal cywilny ale juz bardziej wymagający klocek.

Sprzedajemy ich sporo do subaraków (i nie tylko) i ludziki są zadowoleni.
 MisiekT - 16 Gru 2013,  01:16

tommirs - możesz zobaczyć kształt oryginalow:
 http://ewcar.pl/pl/p/Kloc...1676630/5294258
 wymiarow nie mam, a jak zjade ten komplet to już pewnie i tarcze będą do kosza, wiec możliwe ze po prostu wrzuce i tak 300mm z foki

eh, zajrzales do katalogu OMP? mi wychodzą:
 - tarcze TFS/2206
 - klocki OT/8117
 w jakich to cenach jest w PL w ogole z ciekawości?

|  |