|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Nasze auta - [Modele] FSM Karlik 21 czyli polska młodzieżówka
tadzias - 2 Lis 2013, 15:26 Temat postu: [Modele] FSM Karlik 21 czyli polska młodzieżówka 1. NICK: tadzias
2. IMIĘ: Tadek
3. MODEL: Karlik
4. WERSJA: 21
5. ROCZNIK: 1977
6. SILNIK: dwunożny na napędzie łańcuchowym
7. OPIS ROWERU:
Inspiracją do założenia tego wątku były tematy DziDzia o Rometach Pony oraz hubi_2006 o Wigry. Juz od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem pochwalenia zabytkiem na dwóch kołach, zatem...
Rower dostałem od znajomej, której po prostu zawadzał w piwnicy na blokowisku. Początkowo chciała go oddać na złom ale znając moje zapalenie do rowerów postanowiła mi go podarować
Rowerek jak widać jest w świetnym stanie jak na swoje lata, wszystkie firmowe naklejki w oryginale, lakier w oryginalne, koła w oryginale, nawet przednia lampa w oryginale!
Gdzieniegdzie widać oznaki korozji ale jak to była właścicielka stwierdziła - "od dłuższego czasu niepostępującej".
Sprzęcik to tzw "młodzieżówka" z ówczesnych lat, plan jest taki by ją odświeżyć i zostawić w stanie jak najbardziej zbliżonym do oryginału
8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne: nowa lampa tylna, wymienione dętki
b. mechaniczne: wymieniona zębatka na kole
c. audio: brak
d. inne: brak
9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: odnowienie chromu na korbie, na kołach oraz sztycy, wymiana dynama z plastikowego na metalowe - z epoki, mycie, wosk + polerka lakieru
b. mechaniczne: przesmarowanie skrzypiących łożysk suportu, przesmarowanie łożysk sterów, wymiana trzpienia na lewej nodze korby
c. audio: brak planów
d. inne: zakup pompki oraz klasycznego dzwonka
10. FOTKI ROWERU:

hubi_2006 - 3 Lis 2013, 00:24
Łoooo! Kozacki ten karlik!
Ad@mus - 3 Lis 2013, 12:29
za niedługo wszyscy bedziemy pedałować:)
DziDzia - 3 Lis 2013, 13:41
tadzias napisał/a: | Inspiracją do założenia tego wątku były tematy DziDzia o Rometach Pony oraz hubi_2006 o Wigry. |
Cieszę się, że znowu mogłem być dla kogoś inspiracją
Fajny rowerek, gratuluję
pozdro
|
|