Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [MK6] Księżniczka Fiesta 1.6 TDCI 2007 90 KM

ewabart - 7 Paź 2013, 09:02
Temat postu: [MK6] Księżniczka Fiesta 1.6 TDCI 2007 90 KM
1. NICK: ewabart
2. IMIĘ: Ewa
3. MODEL: Fiesta
4. WERSJA: niby SPORT
5. ROCZNIK: MK6, 2007 r
6. SILNIK: 1,6 TDCI 90 KM
7. OPIS AUTA: Witam, przedstawiam moją pierwszą Fiestkę! Kupiona w sierpniu 2013 na francuskich tablicach, nieco niedofinansowana, ale w pełni sprawna i baaardzo zwinna. Pierwsza przejażdżka była zaskoczeniem, Fiesta z tym silnikiem jedzie pięknie, bez żadnych oporów i problemów z przyspieszeniem. Sprawdza się w dojazdach do pracy na trasie, a w mieście wszędzie się mieści. Słowem- cudo!

8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne: lekkie poprawki lakiernicze- likwidacja rysek,
b. mechaniczne: wymiana osuszacza klimatyzacji, wymiana poduszki pasażera.
c. audio: dokupienie przewodu aux z wtyczką do oryginalnego radia.
d. inne:-

9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: wymiana dywaników na gumowe, wymiana felg na mniejsze, przy okazji wymiany opon na zimowe.
b. mechaniczne: zmiana napinaczy pasów, wymiana rozrządu.
c. audio:-
d. inne:-

10. Zdjęcia:

Shatanka - 8 Paź 2013, 09:27

Ładny kolorek deski rozdzielczej :)
hanysek - 8 Paź 2013, 10:38

no widzisz jak Fajnie sie prezentuje :ok: niech służy i cieszy z jazdy :ok: pozdro :ok:
Parzych - 8 Paź 2013, 14:31

Hmmm, ze zdjęć to mi wychodzi, że ze Sportem to ma wspólny tylko tylny zderzak i felgi, ciekawe dlaczego... Na moje to jest Ghia, sugeruje to atrapa z chromowaną listewką i bogate wyposażenie (sterowanie radiem przy kierownicy, kierownica skórzana z wstawką "alu", "alu" ramka "skórzanego" mieszka, p/mgłowe, klima jest?), tylko nie pasuje mi brak emblematu na słupku tylnych drzwi... Po VIN-ie można by sprawdzić jaka to wersja naprawdę... Niech bezawaryjnie służy i daje frajdę z jazdy :ok:
ElGrey - 8 Paź 2013, 20:33

W komorze silnika na prawym puklu (stojąc przed autem) jest tabliczka znamionowa z danymi i jest wersja :ok:
Fotele też nie sport, raczej to wersja Trend.
Niech bryka radośnie :)

Parzych - 8 Paź 2013, 22:29

ElGrey napisał/a:
raczej to wersja Trend.
Trend nie miał chromu w atrapie ani skórzanej kierownicy z wstawką... Choć w Ghii nie było czerwonej deski i tapicerki foteli...
ElGrey - 9 Paź 2013, 06:46

Właśnie dlatego myślę że to Trend, bo wnętrze trudniej wymienić :yes:
ewabart - 10 Paź 2013, 07:31

Drodzy forumowicze! Widzę, że z waszych postów dowiem się więcej o niej niż sama wiem. Tym lepiej, bo nie znam wersji, sprzedający twierdził, że to wersja sport. Trend czy Ghia? :fox:
pawel_mk3 - 10 Paź 2013, 08:13

ewabart napisał/a:
Widzę, że z waszych postów dowiem się więcej o niej niż sama wiem.

Bo widzisz droga Ewo po to jest forum :)

Shatanka - 10 Paź 2013, 08:48

ewabart napisał/a:
Drodzy forumowicze! Widzę, że z waszych postów dowiem się więcej o niej niż sama wiem. Tym lepiej, bo nie znam wersji, sprzedający twierdził, że to wersja sport. Trend czy Ghia? :fox:

Po nr VIN sprawdzisz dokładnie jaka jest wersja Twojego wozidła :-P