Forum FiestaKlubPolska -

Przed zakupem - [MK7] Ford Fiesta Mk7

xeep - 10 Sie 2013, 21:28
Temat postu: [MK7] Ford Fiesta Mk7
Witajcie,
Szukam auta, mój wybór padł na Forda Fieste Mk7. Ogólnie rzecz biorąc podoba mi się wersja ST,może ktoś coś wie o tym :

http://allegro.pl/fiesta-...3440537369.html

Może będę sprowadzał na lawecie z Francji, kupując w Polsce obawiam się składania z 2, ten model z allegro nie posiada książki i ma tylko 1 kluczyk .. O ile nie wszyscy Francuzi prowadzą książkę serwisową to brak 1 kluczyka wydaje mi się trochę podejrzany ..

maciek127 - 10 Sie 2013, 22:58

to nie jest ST, tylko co najwyżej Sport. Jak dla mnie to okropny jest wygląd w środku niebieski? jak w najtańszej wersji Fiata
Parzych - 10 Sie 2013, 23:24

xeep napisał/a:
ten model z allegro nie posiada książki i ma tylko 1 kluczyk .. O ile nie wszyscy Francuzi prowadzą książkę serwisową to brak 1 kluczyka wydaje mi się trochę podejrzany ..
Może jestem przyślepy, ale nie widzę tam żadnego info i jednym kluczyku... :9:
maciek127 napisał/a:
to nie jest ST, tylko co najwyżej Sport.
Dokładnie, nawet w ogłoszeniu jest napisane że to pakiet Sport, ST zaczęli robić dopiero w tym roku (przód po lifcie) i z 1.6 turbo benzyny ma 184KM a nie 90 w dieslu...
artax - 11 Sie 2013, 09:31
Temat postu: Re: Ford Fiesta Mk7
xeep napisał/a:
Witajcie,
Szukam auta, mój wybór padł na Forda Fieste Mk7. Ogólnie rzecz biorąc podoba mi się wersja ST,może ktoś coś wie o tym :

http://allegro.pl/fiesta-...3440537369.html

Może będę sprowadzał na lawecie z Francji, kupując w Polsce obawiam się składania z 2, ten model z allegro nie posiada książki i ma tylko 1 kluczyk .. O ile nie wszyscy Francuzi prowadzą książkę serwisową to brak 1 kluczyka wydaje mi się trochę podejrzany ..

Jesli nie masz cisnienia to ja swoj będe sprzedawał okolo marca 2014.Mam fabryczną wersję sport(nie jakies przeszcepy)i duzo lepiej wyposażony niz ten z ogloszenia.No i nie jestem handlarzem :) A co do ogloszenia to jesli nie masz daleko to podjedz,ocen .Będziesz mial jakis punkt odniesienia w poszukiwaniach.
pzdr

xeep - 11 Sie 2013, 10:28

No racja, pakiet sport. Jeśli chodzi o kolor niebieski wnętrza to im więcej na niego patrze tym bardziej wydaje się spoko.

Od właściciela samochodu wiem, że auto posiada jeden kluczyk, malowaną przednią dokładkę i przyciemnione przez jakąś firmę szyby ( już w Polsce ).

Auto bardzo mi się podoba, jednak słyszałem, że z 1 kluczykiem nie ubezpieczy się auta a dorobienie drugiego to koszt 700 zł ...

Jeśli chodzi o ciśnienie na auto to nie mam już samochodu prawie miesiąc bo sprzedałem i nie wyobrażam sobie jeszcze paru miesięcy.

Rozważam także kupno zwykłej wersji Fiesty, również z silnikiem diesla i dokupienia sobie pakietu sport, chociaż tej dokładki na przód, ale to już kombinacje i koszty i pewnie wyjdzie mi tyle co kupienie gotowej wersji.

michal77 - 11 Sie 2013, 13:32

xeep napisał/a:
Auto bardzo mi się podoba, jednak słyszałem, że z 1 kluczykiem nie ubezpieczy się auta a dorobienie drugiego to koszt 700 zł ...
Monża taniej nawet o połowę. Ja się zmieściłem w 200zł, tyle że nie robiłem immo.
maciek127 - 11 Sie 2013, 16:44

xeep napisał/a:
z 1 kluczykiem nie ubezpieczy się auta

ubezpieczyć można, gorzej jak coś się stanie ;) .

xeep - 11 Sie 2013, 17:43

Przy okazji chciałem zapytać czy to jest oryginalny pakiet Forda :

http://otomoto.pl/ford-fo...-C29461202.html

Czy to jest pakiet jakiejś firmy stylizowany na rs ? Przepraszam, że to nie fiesta, tylko większy brat.

MisiekT - 11 Sie 2013, 19:34

xeep napisał/a:

jedno i drugie jakiś mit - ubezpieczysz bez problemu - problem może być dopiero jak po kradzieży okazuje się, ze masz mniej kluczykow niż było zgłoszone przy ubezpieczaniu

poniższe to Focus w pakiecie Sport zdaje sie

xeep - 11 Sie 2013, 23:45

Prawdopodobnie odpuszczę sobie tą fiestę, brak kluczyka, książki serwisowej, przyciemnione w Polsce szyby wpływają na niekorzyść samochodu.

Bardzo podoba mi się Ford, którego pokazałem wyżej z pakietem sport. Nie jestem jednak przygotowany na dodatkowe wydatki typu opony zimowe wraz z felgami stalowymi, albo aluminiowymi bo przecież nie kupię 18 zimowych i nie będę przekładał ..

Rozważam kupno zwykłej Fiesty 1.6 TDCI białej i dokupienie zderzaków i felg od wersji sport, chociaż w sumie nie wiem czy to do końca dobry pomysł.

MisiekT - 11 Sie 2013, 23:55

xeep napisał/a:
i dokupienie zderzaków i felg od wersji sport, chociaż w sumie nie wiem czy to do końca dobry pomysł.

zupełnie nieopłacalne - kup od razu Sporta i to najlepiej z progami

xeep - 12 Sie 2013, 00:04

Na allegro nie ma czegoś takiego :/ Przynajmniej nie białego, nie śledziłem wcześniej allegro by wiedzieć czy często coś takiego się pojawia.
MisiekT - 12 Sie 2013, 00:43

czego nie ma? Fiest w Sporcie - sporo jest, a jak poszukasz po necie to jeszcze więcej - nie samym allegro człowiek zyje...
xeep - 12 Sie 2013, 17:08

Tylko, że ja chce w dieslu
MisiekT - 12 Sie 2013, 17:23

no i? duzo jest sportów 1.6 tdci
grzesiek646 - 12 Sie 2013, 17:28

xeep, bierz ode mnie :P

pakiet SPORT kompletny lezy w garazu gotowy do zamontowania, a co do koloru to w cenie okleje Ci na biało :P