Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - [MK7] Zmiana zamiana zderzaka MK7

sserek6 - 1 Sie 2013, 11:23
Temat postu: [MK7] Zmiana zamiana zderzaka MK7
Witam,

Jestem posiadaczem fiestki MK7 rok 2009. Strasznie mi się podoba zderzak przedni MK7 po lifcie, kombinował już ktoś z taką przekładką??
Wiem, że w audi A3 jest to możliwe a czy tutaj nikt jeszcze nie poruszał tego tematu.

MisiekT - 1 Sie 2013, 11:39

mozna, ale w komplecie z maska, lampami i chyba nawet blotnikami...
wiec jak nie przydzwoniles przodem, to chyba troche drogi interes :-P

Gumis43 - 23 Lip 2014, 10:40

Witajcie... mam nadzieje że odświeży się temat;) ogl moja fieścina zaliczyła bliskie starcie z sarenką no i trochę przodu poszło... nie da się ukryć... ale mniejsza to jak dostała tylko to że maska i zderzak plus 1 lampa do wymiany... koszta już sobie patrzę ile by wychodziło wymiana na poczciwie wyglądającą wersje sport przed liftem a ospojlerowanie ST'ka z 2013.... tylko własnie czy błotniki są takie same... bo kształ jest podobny tylko czy wcięcia takie same pod lampy... no i czy nie bedzie problemu zamontować na pas przedni i wgl...
bardzo byłbym wdzięczny bo im szybciej tym lepiej ;p Fiestka ma lada moment iść pod oko fachowca a ten ma się uwijać z robotą... ;) pozdrawiam forumowiczów ^^

MisiekT - 23 Lip 2014, 10:54

jest sporo przerobek, a koszt STekowego przodu vs. zwykly przedliftowy sport to przynajmniej 5x tyle + lakierowanie kazdego elementu...
wiec o ile nie planujesz wydac na naprawe kilku tysięcy, to szkoda drążyc temat

Gumis43 - 23 Lip 2014, 11:34

naprawa trochę bedzie wynosić... i tak... różnice w cenach są takie ze np za dobry zderzak sporta 800 z wszystkimi zaślepkami i halogenami... ale ST'ka 1500-do 2000... myślę że przy takiej okazji warto doinwestować tym bardziej AC było i ubezpieczyciel da kase.... wiec jesli się zmieści naprawa w kasie z ubezpieczenia to zakładam lift :) nawet i dołożyć tysiaczka mogę do tego ale samochód już nie ten sam;) tylko pytanie do tych właśnie co przekładki takie robili... czy mocowania, i czy błotniki też inne... czy nie bedzie problemu... bo jak tylko zderzaki, lampy i blachy to nie jest tak źle myślę...
MisiekT - 23 Lip 2014, 12:16

nie zartuj - zderzak do sporta w kolorze to max 500zl, blotniki po 100, pas i wszystko inne za grosze...

do STeka potrzebujesz praktycznie caly przod - ktory ma spore wziecie... jak zsumujesz wszystkie czesci to na okol wyjdzie 1500 za normalna naprawe (poza ASO na uzywkach), a jakies 4-5tys za zrobienie porzadnie przodu na gratach ST180

Gumis43 - 23 Lip 2014, 12:21

no ok... to może mnie naprostujesz lekko;) jeżeli chciałbym taki zderzak założyć... to nie jest od STka ale też dość już;) http://allegro.pl/zderzak...4401241293.html
to musze pas przedni wymianiać? czy uchwyty te same?

MisiekT - 23 Lip 2014, 12:54

tego nie wiem - najlepiej zadzwon do handlarza to Ci potwierdzi... ogolnie w rzeźbe nie radze sie bawic.