|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [MK4] wnętrze komory silnik
ravenpoz - 22 Lip 2013, 21:20 Temat postu: [MK4] wnętrze komory silnik cześć,
ma ktoś z Was zdjęcie jak wygląda wnętrze komory silnika od strony szyby czołowej? prawdopodobnie gdzieś tam mam przeciek do środka :( zanim się zacznę dobierać od strony silnik chciałbym na to trochę popatrzeć. przykładowe foto od innego bolidu na tym forum, a ja bym chciał od MK4.
dziękuję
DemptD - 22 Lip 2013, 21:53
http://www.fiestaklubpols...02c98a931553a27
ha! poniżej 10 sekund to znalazłem
ravenpoz - 22 Lip 2013, 22:01
ha! dawno zrobione to jest prawa strona i mało dokładne zdjęcia (patrząc od silnika). Potrzebuje lewą stronę od krawędzi do eletrozaworu nagrzewnicy, czyli tam gdzie idą rurki od klimy. Woda się na nich skrapla i jakoś dostaje mi się do środka po podłodze. W zeszłym tygodniu wymieniłem uszczelki obudowy nagrzewnicy na nowe, razem z demontażem całej deski rozdzielczej i dalej kuźwa leci, ale tym razem się sączy z innego miejsca.
DemptD - 22 Lip 2013, 23:17
a odpływ (czy jak to się zwie) z klimy masz drożny?
ravenpoz - 23 Lip 2013, 16:48
tak, bo pod auto leci bardzo ładnie. Tak samo obudowa nagrzewnicy i wszystko w koło jest suche. Mokra jest wykładzina pod wycieraczką. Musi się więc sączyć jakoś z zewnątrz.
drjanusz - 23 Lip 2013, 17:17
ravenpoz, Sprawdź(i najlepiej wyczyść) gumę przez którą wchodzą kable do kabiny. U mnie tam ciekło choć nie było widać
ravenpoz - 23 Lip 2013, 18:42
Kable wchodza od strony kierowcy, chyba, ze jest tez wiazka od strony pasazera?
ravenpoz - 25 Lip 2013, 20:09
fotka nadal poszukiwana
|
|