|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Nasze auta - [MK3] futura :) 1.6 

yogi19 - 3 Lut 2013,  14:01 Temat postu: [MK3] futura :) 1.6 1. NICK:    yogi19       

2. IMIĘ:     Damian

3. MODEL:  mk3

4. WERSJA:   Ciężko określić:) 

5. ROCZNIK: 1994

6. SILNIK:     1.6 16v

7. OPIS AUTA: Fiesta kupiona w Pażdzierniku, w takim stanie jakim jest aktualnie    silnik 1.6, moc  ciężko określić - hamowana nie była           ale daje rade    nie jeden się zdziwił     auto bardzo pozytywnie mnie zaskoczylo  po zakupie, nie  myslalem o kupnie fiesty ale jak ja zobaczylem to  musialem ja mieć    i tak  chce doprowadzić ja do stanu idealnego, ma pare niedociagniec  ale to kosmetyka    

8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE

a. wizualne:.....

b. mechaniczne: wymienione filtry i plyny 

c. audio: ........

d. inne:......

9.PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE

a. wizualne: Felgi pomalowac na biało.. kierunki na pomaranczowe i poprawic lakier, usunac tylna wycieraczke 

b. mechaniczne: zawieszenie wymienic na poliuretan, sprzeglo na dniach bedzie wymienione bo sie skonczylo:) pogrzebac troszke w silniku   

c. audio: wymienic radio, wsadzic jakas mala skrzynie basowa, glosniki daja rade:)

d. inne...   

10. FOTKI AUTA:

Krzysiek - 3 Lut 2013,  14:04
  skoro 1.6 to 90 patatajów, dolot masz z 1.8 105km patrząc po naklejce.
												 yogi19 - 3 Lut 2013,  14:13
  powiedz mi bo patrzalem na silniki to sa na jednym walku a tu na dwoch nawet xr2i jest jeden walek taki  jakis inny ten silnik jest    byly orginale w fiescie takie?
												 luk-90 - 3 Lut 2013,  14:15
  Wróciła córka marnotrawna, ona już kiedyś była w FKP (niekoniecznie na forum, ale we frakcji wlkp), Ja tego nie pamiętam, bo srałem wtedy w pieluchy    Ale od starszych ludzi wiem o niej. Widziałem ją ze dwa razy niedaleko starego rynku od strony Warty. Witamy   

Ten silnik to ori, bo masz future, a tam takie występowały, były jeszcze 1.8 105km oraz 130, taki jak u Mnie   

Dobra baza na dwulitrówkę, wymieniasz tylko słupek i kompa   

PS. Ten stożek tam to zuo, lepiej poszukaj ori puszkę filtra i kup wkładkę pipera
												 vegetagt - 3 Lut 2013,  14:17

| yogi19 napisał/a: | 	 		  powiedz mi bo patrzalem na silniki to sa na jednym walku a tu na dwoch nawet xr2i jest jeden walek taki  jakis inny ten silnik jest    byly orginale w fiescie takie? | 	  

Na dwóch wałkach było 1.6 90km, 1.8 105/130 km. Wizualnie silniki identyko.
												 yogi19 - 3 Lut 2013,  14:20
  aha ok bo sam nie wiedzialem bo znajomy ma ta 130 konna i identyczny silnik:) a co do lokalizacji to prawda mieszkam niedaleko starego rynku   

| vegetagt napisał/a: | 	 		   	  | yogi19 napisał/a: | 	 		  powiedz mi bo patrzalem na silniki to sa na jednym walku a tu na dwoch nawet xr2i jest jeden walek taki  jakis inny ten silnik jest    byly orginale w fiescie takie? | 	  

Na dwóch wałkach było 1.6 90km, 1.8 105/130 km. Wizualnie silniki identyko. | 	  

Wlasnie myslalem nad  zmiana na 2 litry tylko jakie koszty???
												 luk-90 - 3 Lut 2013,  14:26
  Słupek 2.0l z mondeo, komputer, kolektor ssący z mondziaka, dolicz uszczelki i pytanie czy robisz porządnie czy na odpierol, bo powinieneś kupić rozrzą, pompę wody, ściągnąć i wymienić uszcelkę pod głowicą( opcjonalnie, chyba znasz stan faktyczny motoru)
												 BuMeL - 3 Lut 2013,  14:34
  a mnie ten silnik wyglada na 1,8
												 yogi19 - 3 Lut 2013,  14:42
  mysle ze motor jest w stanie dobrym:)

Czyli ile bym musial polozyc z robocizna za taka przyjemnosc ??
												 BuMeL - 3 Lut 2013,  14:56
  Kup motor i spytaj ile mechanik weźmie, ewentualnie kup motor i zmień sam, możesz też poszukać u znajomych, może ktoś odda Ci za darmo, będziesz wiedział wtedy jakie koszta.
												 vegetagt - 3 Lut 2013,  14:57

| luk-90 napisał/a: | 	 		  |  komputer, kolektor ssący z mondziaka, | 	  

generalnie te rzeczy akurat na upartego można pominąć i wymienić w przyszłości, ale na początku to musi mieć miske olejową pod fieste i smok/pompe oleju! ;-) Można to wziąć np ze starego silnika   
												 yogi19 - 3 Lut 2013,  17:06
  co myslicie o pomaranczowych kierunkach ??
												 luk-90 - 3 Lut 2013,  17:21
  no dlatego tych rzeczy nie wymieniłem, bo ma to przecież w swoim    Zupełnie odmienną sprawą jest dostać zdrowe dwa litry.

Ja swój rozebrałem i składam cały silnik na nowych bebechach, tłoki, pierścienie, panewki, śruby, zawory itd Potem będzie docierka na ostro   

Pomarańczowe kierunki śmierdzą    , takie jest moje zdanie   
												 yogi19 - 7 Lut 2013,  21:09
  autko u mechanika nowe sprzeglo     i bedzie latac :)po Poznaniu szatan:)

gdzie mozna tanio pomalowac felgi ?? i jaki kolor by pasowal?? myslalem nad bialymi..
												 tadzias - 9 Lut 2013,  12:24

| yogi19 napisał/a: | 	 		  | jaki kolor by pasowal?? myslalem nad bialymi | 	  

zrób polerke
												 Pietrekk - 9 Lut 2013,  12:31
  Ja bym je sprzedał i kupił inne, jakoś mi nie siedzą kompletnie w tym aucie, w sumie do żadnej fiesty by nie pasowały    

A co do pomarańczowych kierunków, jak byś miał wszystkie takie to ok, ja bym dał białe boczne do tego jeszcze i byś miał spoko   
												 tadzias - 9 Lut 2013,  12:35

| Pietrekk napisał/a: | 	 		  | Ja bym je sprzedał | 	  

| Pietrekk napisał/a: | 	 		  | ja bym dał | 	  

a ja bym odświeżył wg wizji ownera, niech sie cieszy   
												 Pietrekk - 9 Lut 2013,  12:55
  Pyta o propozycję to mówię co ja proponuję   
												 yogi19 - 9 Lut 2013,  13:03
  hehe a mi sie te felgi podobaja :p tylko trzeba by  odnowic :)tylko nie wiem czy polerka czy pomalowac
												 Pietrekk - 9 Lut 2013,  13:12
  Da się te śruby wyjąć jakoś? Bo jak nie to z polerką będzie ciężko   
												 yogi19 - 9 Lut 2013,  13:47

| Pietrekk napisał/a: | 	 		  Da się te śruby wyjąć jakoś? Bo jak nie to z polerką będzie ciężko    | 	  

No wlanie nie wiem dlatego wolal bym pomalowac    hehe tyko nie wiem jaki kolor hehe:)
												 Pietrekk - 9 Lut 2013,  13:48
  Tylko zamalujesz to to będzie słaby efekt, sprawdź, może są tylko ozdobne   
												 yogi19 - 9 Lut 2013,  13:53
  dzisiaj jade ja odebrac    od mechanika bo sprzeglo bylo wymieniane    i zaczne sie bawic z  lala    hehe
												 tadzias - 10 Lut 2013,  11:09

| Pietrekk napisał/a: | 	 		  Da się te śruby wyjąć jakoś? Bo jak nie to z polerką będzie ciężko    | 	  

będzie odkręcanie, a jak nie to kątówka w rękę później szpachla
												 Pietrekk - 10 Lut 2013,  12:01
  Tadzias, równie dobrze mogą być wbijane   
												 tadzias - 10 Lut 2013,  12:26
  zatem majzel i do dzieła   
												 WujekZbujek - 26 Lut 2013,  23:13
  Witam Was po dłuższej przerwie. Po kilku przygodach z innymi samochodami nabyłem ten egzemplarz od yogiego wczoraj. Stara miłość nie rdzewieje...mam małego szatana teraz. Zabawa zaczyna się od nowa
												 wolverinexxx - 27 Lut 2013,  22:47

| WujekZbujek napisał/a: | 	 		  | Witam Was po dłuższej przerwie. Po kilku przygodach z innymi samochodami nabyłem ten egzemplarz od yogiego wczoraj. Stara miłość nie rdzewieje...mam małego szatana teraz. Zabawa zaczyna się od nowa | 	  

Ile Cię ta przyjemność kosztowała?    
												 WujekZbujek - 28 Lut 2013,  23:42
  gentlemani nie rozmawiają o pieniądzach    troche jeszcze trzeba włożyć żeby była idealna. Tradycyjnie blacha (połatać podłogę w 2 miejscach], zrobić ranty tylnych błotników i polerka lakieru. Felgi na bialo i wymienić prawy wahacz. Wywalić tylną wycieraczkę i zrobić zamki plus central. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Zaperd.... jak szalona i brzmi jak spitfire!!!

| 

|