Forum FiestaKlubPolska -

Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [MK6]Podłoga-bagażnik

lmwolski - 28 Gru 2012, 13:44
Temat postu: [MK6]Podłoga-bagażnik
Na początku, Witam wszystkich serdecznie! od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Fiesty i jest to mój pierwszy posta na forum, jak to zwykle bywa..... mam pytanie :)
Mianowicie, w bagażniku mojej Fiesty (3D) pod "dywanikiem" nic nie ma, od razu blacha i koło, czy to tak zawsze czy po prostu brakuje mi jakiejś płyty?,

Parzych - 28 Gru 2012, 16:00

lmwolski napisał/a:
w bagażniku mojej Fiesty (3D) pod "dywanikiem" nic nie ma, od razu blacha i koło, czy to tak zawsze czy po prostu brakuje mi jakiejś płyty?,
Normalka, nic Ci nie brakuje, koło leży bezpośrednio na gołej podłodze...
Pietrekk - 28 Gru 2012, 18:12

Chyba chodzi o jakąś przykrywkę na koło
wawik - 28 Gru 2012, 18:17

Fakt, koło leży we wnęce podłogi bagażnika, ale na kole (przynajmniej tak jest u mnie) jest jeszcze płyta i dopiero na niej leży dywanik.
Parzych - 28 Gru 2012, 18:31

wawik napisał/a:
ale na kole (przynajmniej tak jest u mnie) jest jeszcze płyta i dopiero na niej leży dywanik.
Tą płytę (ciut większą niż koło) pominąłem uznając ją za element wykładziny bagażnika, pod którą jest jeszcze gruby filc na całą podłogę...
Wisni@ - 28 Gru 2012, 19:44

u mnie tez jest płyta :) taka że mam płasko :)
lmwolski - 28 Gru 2012, 21:10

kuźwa, no to ja mam sama wykładzinę, już się nawet odkształciła od koła, ktoś wie jaka jest fachowa nazwa tej "podkładki" poszukam po Alledrogo
ElGrey - 28 Gru 2012, 21:30

http://allegro.pl/pokrywa...2884879495.html
Troche styrana, ale jako przyklad jest :yes:

Parzych - 28 Gru 2012, 23:02

Jako że za jakiś czas aukcja zniknie i link będzie do :tyłek: wrzucam fotkę z aukcji:

I nie tyle styrana, co jakiś penis ją parę razy nadepnął...

pawel182 - 29 Gru 2012, 17:17

Parzych napisał/a:
wawik napisał/a:
ale na kole (przynajmniej tak jest u mnie) jest jeszcze płyta i dopiero na niej leży dywanik.
Tą płytę (ciut większą niż koło) pominąłem uznając ją za element wykładziny bagażnika, pod którą jest jeszcze gruby filc na całą podłogę...

Gruby filc? U mnie jest tylko wykładzina i wcale nie powiedziałbym że gruba - np w Focusie jest zdecydowanie grubsza tak jak i wykładzina na nadkolach. Ale wiadomo, że to pewnie sprawa księgowych w Fordzie.

wawik - 29 Gru 2012, 19:42

lmwolski napisał/a:
kuźwa, no to ja mam sama wykładzinę, już się nawet odkształciła od koła, ktoś wie jaka jest fachowa nazwa tej "podkładki" poszukam po Alledrogo

Wystarczy kawałek sklejki 4-5mm.
Do otworu w orginalnej płyty wchodzi plastik kielich i przez kaptur plastiku wkręca śrubę , aby koło nie podskakiwało na dziurach.
W zupełności wystarczy sama płyta, (kształt dowolny) bo i tak tego nie widać pod wykładziną. :piwkowanie:

lmwolski - 31 Gru 2012, 10:18

wawik napisał/a:
Wystarczy kawałek sklejki 4-5mm.
Do otworu w orginalnej płyty wchodzi plastik kielich i przez kaptur plastiku wkręca śrubę , aby koło nie podskakiwało na dziurach.
W zupełności wystarczy sama płyta, (kształt dowolny) bo i tak tego nie widać pod wykładziną.

Tak właśnie zrobiłem, tyle że nie pomyślałem o dociągnięciu tego przy pomocy kielicha żeby się tak nie tłukło! Dzieki! :jupi: :jupi:

adiadi - 2 Lut 2013, 19:49

lmwolski czego dokładnie użyłeś? Jakiego rodzaju sklejki?
Parzych - 2 Lut 2013, 20:08

adiadi napisał/a:
Jakiego rodzaju sklejki?
Możesz użyć twardą płytę pilśniową lub mdf (czy jakoś tak), albo spieniane PCV...