|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Silniki diesla - [MK6] Rozwalona szybkozłączka węża chłodnicy
misiak - 12 Gru 2012, 11:41 Temat postu: [MK6] Rozwalona szybkozłączka węża chłodnicy Witam.
Wczoraj zauważyłem że wycieka płyn chłodniczy i to mega szybko. Po oględzinach znalazłem rozwaloną szybkozłączkę węża chłodnicy. Nie wiem jak wygląda te całe plastikowe połączenie, ale pewnie po założeniu drugiej złączki się przekonam. Teraz pytanie jest następujące: co mogło być przyczyną rozwalenie szybkozłączki górnego węża chłodnicy?? Termostat nawalił? Dodam że temperatura nie skoczyła- cały czas pierwsza kreska zakresu NORM. Czy ze starości się rozsypała?
ElGrey - 12 Gru 2012, 20:01
Jaka szybkozłączka zdjęcie gdzie to coś było, a tak na marginesie w układzie chłodniczym nie widziałem żadnych plastikowych laczek, tylko stalowe opaski zaciskowe przecież to układ ciśnieniowy...
Parzych - 12 Gru 2012, 22:52
ElGrey napisał/a: |
Jaka szybkozłączka | Mnie też to zdziwiło, ale myślałem że może ropniaki mają inaczej niż benzyny...
ElGrey - 12 Gru 2012, 23:04
No raczej nie koniecznie, w układzie benzyna czy ropa takie same temperatury występują, a wiec i ciśnienie też podobne. I plastikowych opasek to jak nie widziałem w chłodzeniu w żadnym aucie do tej pory
misiak - 13 Gru 2012, 22:26
zarzucę jutro fotki- swoją drogą- zobaczcie jak górny wąż chłodnicy jest podlączony w tdci:D ten co z termostatu wychodzi
JoeMix - 15 Gru 2012, 10:22
Widziałem ten temat i tez się zastanawiałem, po co tam jakaś szybkozłączka przecież tego nieraz się nie rozłącza przez całe życie auta,,, ale myślałem ze może Ford jednak coś wykombinował,,,
Parzych - 15 Gru 2012, 14:46
misiak napisał/a: | zarzucę jutro fotki | Jutro już wczoraj minęło a fotek ni widu ni słychu...
misiak - 12 Lut 2013, 21:42
dobrze że ktoś przypomniał że taki temat był:D
szybkozłączku wężu chłodnicu
|
|