Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [MK7] Fiesta MK7 09'

AlanBe - 20 Lis 2012, 16:05
Temat postu: [MK7] Fiesta MK7 09'
Witam!
Na początku chciałbym powitać wszystkich użytkowników :) jest mi niezmiernie miło że użytkowników Fiest jest tylu (zwłaszcza tych zakochanych w swoim aucie)

Od kiedy pamiętam motoryzacja była dla mnie największą zajawką, marki, modele, silniki.. z opowiadań słyszałem że od małego dużo wiedziałem. Wszystko to dzięki mojemu Tacie, który zawsze wychowywał mnie przy samochodzie :D To dzięki niemu od 11 roku życia pojąłem jazdę autem i od niego także mam swoistego "konika"

W końcu po 18 latach ZDAŁEM NAJWAŻNIEJSZY EGZAMIN :> KAT.A i B za jednym zamachem, poszło jak z płatka (na całe szczęście).

Zaczęliśmy myśleć o aucie, Tata postanowił zrezygnować ze swojej pasji i zrobić największy i najlepszy prezent w życiu. W grę wchodziła tylko zamiana na motocykl z naszą dopłatą.
Trafił się samochód, o którym nie pomyślałem, a który zachwycił mnie od pierwszego wejrzenia.
Kolor "Frost weiss" powalił na kolana, ładna felga i 3 drzwi również jednym słowem ZAKOCHAŁEM SIĘ.
Gdy pierwszy raz do niej wsiadłem (parking McDonald's w Lesznie) od razu wiedziałem że to auto wprost szyte pode mnie. Genialna pozycja za kierownicą, prowadzenie i przyczepność jak gokart, jednym słowem super!
Trafiło sie także wejście AUX i bluetooth :jupi:

Zgodnie z szablonem wypełnię to co do mnie należy:

1. NICK: AlanBe
2. IMIĘ: Alan
3. MODEL: Fiesta
4. WERSJA: Trend
5. ROCZNIK: MK7, 09'
6. SILNIK: 1.25 duratec (mocniejszy, 82KM)
7. OPIS AUTA: W momencie zakupu Fordzik jak nowy, tak też chce go utrzymać i nawet najdrobniejszy piasek na dywanikach jest od razu eliminowany :P

8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne: Felgi aluminiowe "GTR STYLE" 16', czarny mat + polerowany rant
b. mechaniczne: seria
c. audio: seria, 6 głośników
d. inne: brak

9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: Nie chce przesadzać, lubię oryginalny wygląd, jedynie przyciemnić szyby
b. mechaniczne: Filtr stożkowy (K&N lub j1 automotive)
c. audio: zostanę przy serii
d. inne: też raczej nic

Nie zdążyłem jeszcze wybrać się na profesjonalną sesje z Fiestą więc wrzucę na razie co mam ;)

Pierwsze już na nowych (chyba ładnych) blachach :D

MisiekT - 20 Lis 2012, 16:14

nareszcie drugie MK7 we wlasciwym kolorze - gratki :ok:
fajnie dostac taka zabawke na 18ste urodziny :-P

PS. ale z przyczepnoscia i prowadzeniem troche przegiales - to jest jednak najslabszy element w tym aucie i do gokarta to wieeeele brakuje

AlanBe - 20 Lis 2012, 16:20

Twoja też śliczna!
Pomimo znikomego doświadczenia za kierownicą (jak dla Was starych wyjadaczy) pare ładnych samochodów objeździłem i ten dla mnie reakcje układu ma dobrą :P
Fakt kolor dla mnie przynajmniej najładniejszy ;)

maciek127 - 20 Lis 2012, 17:07

Dobry wybór :)
mam podobną rej . 2221V :)

MisiekT, to zależy czym się wcześniej jeździło, dla mnie Fiesta jak gokart a wcześniej jeździłem Megane I Kombi

MisiekT - 20 Lis 2012, 17:19

no widzisz - a ja porownuje z foka na eibach/agx/powerflex, ktorej do gokarta brakuje jeszcze bardzo, bardzo duzo...

MK7 jest niestety wysoka i waska, a uklad kierowniczy jest zalosny... oczywiscie na tle klasy jest b. dobrze - ale w porownaniu do wiekszych auta jest lekka lipka - za to nadrabia wygladem :-P

grzesiek646 - 20 Lis 2012, 19:27

ostatnio jakiś wysyp MK7 na forum :)
ładna fiestka !

p.s na glebe ją ! :devil: Eibach fajna sprawa :)

Freeman - 20 Lis 2012, 20:58

AlanBe napisał/a:
Nie zdążyłem jeszcze wybrać się na profesjonalną sesje z Fiestą więc wrzucę na razie co mam ;)
No to pierwsze zdjęcie na pewno trafiło by do ankiety na kalendarzowe fiesty i miałoby spore szanse się dostać.

Bardzo ładnie się fiesta prezentuje. Dbaj i ciesz się z jazdy.

Parzych - 20 Lis 2012, 21:32

Witamy kolejną MK7 na Forum, ciekawe masz felgi, orientujesz się jakie ET mają :?: I mała prośba, w poście prezentacyjnym wrzucamy miniaturki...
Stunt_Man - 20 Lis 2012, 21:55

fajna. troche niżej ją posadzić i bedzie git :)
AlanBe - 21 Lis 2012, 14:32

Freeman napisał/a:
No to pierwsze zdjęcie na pewno trafiło by do ankiety na kalendarzowe fiesty i miałoby spore szanse się dostać.

Nie spodziewałem się że może się tak podobać, ale dzięki (zdjęcie ZENITEM 12XP) :D

Parzych napisał/a:
orientujesz się jakie ET mają

Niestety nie mam bladego pojęcia, w takim stanie udało mi się ją wyrwać i nadal szykam takich felg w necie...
I sory z tymi zdjęciami ;)