| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Mechanika ogólna - [MK2] Denerwujace buczenie

Gurney89 - 17 Lis 2012,  10:43
 Temat postu: [MK2] Denerwujace buczenie
 Witam,
 podejrzewam ze to łożysko, ale nie jestem pewien. Bardzo denerwujące buczenie, zwiększa się z prędkością, nie zależy to od obrotów silnika bo buczy gdy jadę na luzie... Musze jeździć maksymalnie 80km/h bo gdy jadę szybciej buczenie zmienia się w dźwięk podobny do przecinającej kątówki. Czy może to być tez przegub?? z tego co pamiętam mam zgniata gumę która osłaniała to coś...
 Pozdrawiam
 JoeMix - 17 Lis 2012,  10:54

Przegub raczej klekocze i tryka i głownie wtedy kiedy pracuje (czyli kiedy skręcasz)
 Gurney89 - 17 Lis 2012,  11:36

no właśnie gdy skręcam tylko w prawo, bodajże bo już nie pamiętam, to nie buczy ;P czyli JoeMix, twierdzisz ze to jednak może być łożysko? i jak wymienić od razu 4 szt. (komplet)??
 kostek88wjcz - 17 Lis 2012,  13:20

łożysko - mozesz wymienic tylko jedna strone . Podnies każde  przednie kolo i zakrec kazdym z nich jesli buczy tak strasznie to bedziesz slyszal ktore to .
 profi - 18 Lis 2012,  23:41

To ja się podłącze, dzisiaj zauważyłem, że chyba z prawego przedniego koła dobiega mi taki dziwny hałas jakby huczenie. Jest to tylko gdy auto pracuje, znaczy jak dodaje gazu lub jade ze stałą prędkością, a silnik ciągnie, jak puszcze gaz dźwięk ustępuję. Macie jakiś pomysł?
 JoeMix - 19 Lis 2012,  07:17

Łożysko pewnie,,, jak silnik ciągnie pracuje inaczej niż jak auto jedzie z rozpędu,,,
 profi - 19 Lis 2012,  08:58

Z tym, że łożyska wymieniałem jakieś 5tys km temu, mogło już paść?
 Marcinowaty - 19 Lis 2012,  18:30
 Temat postu: Re: Denerwujace buczenie

| Gurney89 napisał/a: |  	  | Witam, podejrzewam ze to łożysko, ale nie jestem pewien. Bardzo denerwujące buczenie, zwiększa się z prędkością, nie zależy to od obrotów silnika bo buczy gdy jadę na luzie... Musze jeździć maksymalnie 80km/h bo gdy jadę szybciej buczenie zmienia się w dźwięk podobny do przecinającej kątówki. Czy może to być tez przegub?? z tego co pamiętam mam zgniata gumę która osłaniała to coś...
 Pozdrawiam
 | 
 W takim razie najlepszym testem będzie podniesienie przodu i poruszanie kołem w pionie. Powinieneś wyczuć luz, wtedy masz pewność że łożysko do wymiany. Luz też może powodować zużyty sworzeń. Ale idzie wyczuć co jest luźne. Najlepiej wymień łożyska z obydwu stron.
 Gurney89 - 3 Gru 2012,  19:25

Wymieniłem łożysko, śmiga elegancko
   Marcinowaty - 4 Gru 2012,  21:04

Niedługo pora na to z drugiej strony

|  |