|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka ogólna - [MK6] Klapa bagażnika - nie działa
grzesiu1982 - 11 Lis 2012, 18:33 Temat postu: [MK6] Klapa bagażnika - nie działa Witam,
wczoraj zakupiłem swoją drugą Fieścinę, i doszukałem sie dziwnego problemu, mianowicie, nie działa mi otwieranie bagażnika z samochodu, jak i poprzez naciśnięcie przycisku otwarcia klapy na kluczyku.
Działa tylko poprzez mechaniczne otwarcie kluczykiem.
Gdzie może być problem?
Puff - 11 Lis 2012, 18:49
-w skrzynce bezpiecznikowej
-w przekaźniku
-w siłowniku
lub kombinacji powyższych
grzesiu1982 - 17 Lis 2012, 16:30
dzisiaj znalazłem trochę czasu, żeby się przyglądnąć autku, i powiem wam, że gdy wcisnę przycisk z kabiny do otwarcia klapy bagażnika, to coś tam jakby przekaźnik słychać, ale klapa się nie otwiera. To samo ma się z pilotem, wciskam przycisk otwarcia klapy, i nic się nie dzieje.
Parzych - 17 Lis 2012, 16:37
Sprawdź czy dochodzi prąd do siłownika, jeśli tak - siłownik zdechł...
kejt_btv - 28 Sie 2013, 20:36
Odkopię trochę temat. Silniczek było słychać przy próbie otwierania z kluczyka lub przycisku. Dostałam się do całego siłownika i widać jak siłownik nie ma siły się schować i otworzyć klapy. Siłownik wymontowany z auta i otworzony leży na stole. Teraz pytanie? Da radę naprawić silniczek, wymienić go na nowy ? Czy szukać całego siłownik nowego czy jakiegoś zamiennika ?
Edit:
Na allegro znalazłam podobny silniczek ale podłączenie do instalacji ma z drugiej strony, więc nie będzie pasował do fiesty
http://allegro.pl/silnik-...3482972703.html
kejt_btv - 31 Sie 2013, 00:11
Sprawa załatwiona zainstalowaniem uniwersalnego siłownika. Trochę sztukaterii ale działa jak seryjny
|
|