Forum FiestaKlubPolska -

Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [Lakiernictwo] PlastiDip - ktoś próbował ?

Yankes - 21 Paź 2012, 09:38
Temat postu: [Lakiernictwo] PlastiDip - ktoś próbował ?
Ostatnio czytalem troche na temat srodka PlastiDip.Ktos moze uzywal jakies opinie?
zabka35i - 21 Paź 2012, 11:08

Spotkałem się z tym w pracy :) Posiadamy kilka VW T5 mają one folię ochronną na błotniku tylnego koła która lubi schodzić i teraz jest to zastąpione właśnie tym PlastiDip bezbarwny. Powiem że się to sprawdza i jest naprawdę mało widoczne. Sam myślę nad zaaplikowaniem sobie tego specyfiku na ranty nadkoli w mojej Fieście.
ElGrey - 21 Paź 2012, 16:01

Jest Mk6 ST zrobiona na czarno :)
http://www.fiestaklubpols...er=asc&start=40

m@c - 9 Sty 2013, 14:53

Ostatnio widziałem samochód polakierowany Plast Dipem i powiem szczerze, że wygląda to naprawdę świetnie. Generalnie zastanawiam się nad przetestowaniem tego patentu nad paroma elementami we wnętrzu oraz kapslami na próbę - mam jednak je lekko podniszczone przez krawężniki i jestem ciekaw czy powierzchnia musi być idealna czy nie koniecznie. Orientuje się ktoś?
Ad@mus - 10 Sty 2013, 21:43

oczywiscie ze musi byc idealna, dodatkowo nie polecam lakierowac wnetrza, zapaskudzisz strukture deski i bedziesz plakal kiedys czy odrywaniu

a z ciekawostek jest juz tanszy, polski odpowiednik-platilak :devil:

adiadi - 1 Lut 2013, 20:21

m@c napisał/a:
Ostatnio widziałem samochód polakierowany Plast Dipem i powiem szczerze, że wygląda to naprawdę świetnie. Generalnie zastanawiam się nad przetestowaniem tego patentu nad paroma elementami we wnętrzu oraz kapslami na próbę - mam jednak je lekko podniszczone przez krawężniki i jestem ciekaw czy powierzchnia musi być idealna czy nie koniecznie. Orientuje się ktoś?

To jakbyś się zdecydował to daj znać :)