| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Elektryka ogólna - [MK2] Przełącznik świateł

dajuko - 4 Wrz 2012,  14:11
 Temat postu: [MK2] Przełącznik świateł
 Witam,
 od paru dni światła mi przerywają (wraz z podświetleniem deski), gdy poruszam manetką przód tył czasami styka. Dodam też,że strasznie nagrzewa mi się plastikowa osłona kierownicy nad manetką zmiany świateł. Miał ktoś podobny problem?
 szczepan522 - 4 Wrz 2012,  14:26

| dajuko napisał/a: |  	  | Witam, od paru dni światła mi przerywają (wraz z podświetleniem deski), gdy poruszam manetką przód tył czasami styka. Dodam też,że strasznie nagrzewa mi się plastikowa osłona kierownicy nad manetką zmiany świateł. Miał ktoś podobny problem?
 | 

nie masz przypadkiem czegoś jeszcze pod światełka podłączone ?
 dajuko - 4 Wrz 2012,  14:53

mam oddzielnie zrobiony przełącznik świateł mijania, manetką włączałem tylko pozycję
 Żółwik Tuptuś - 4 Wrz 2012,  18:46

dajuko, - zdejmij osłonę kolumny kierownicy i popraw styki na kostce do przełącznika.

Jak nie pomoże to popraw styki w przełączniku i będzie oki.
 dajuko - 4 Wrz 2012,  18:56

ok, dzięki - na razie wymieniłem przełącznik na oryginalny który dostałem w pudle z zapasowymi częściami jak kupiłem fieścinkę i wieczorem jadę sprawdzić jak działa
   dajuko - 6 Wrz 2012,  15:08

niestety nie pomogło. Dzisiaj podczas rozruchu autko wolno kręciło, okazało się,że przełącznik będąc na pozycji wyłączonej, przepuszczał dalej prąd i całą noc światła pozycyjne mi się paliły. Jak poruszam przełącznikiem przód tył to przestaje stykać/styka. Czy to wina przełącznika czy muszę szukać przyczyny gdzieś indziej?
 Żółwik Tuptuś - 6 Wrz 2012,  19:28

| Cytat: |  	  | dajuko, - zdejmij osłonę kolumny kierownicy i popraw styki na kostce do przełącznika. 
 | 
 JoeMix - 6 Wrz 2012,  21:04

Nie bardzo wiem co Ci napisac, to po wymianie przełacnziak nie sprawdziłeś czy światła się świeca czy nie,,,, 	  | dajuko napisał/a: |  	  | Dzisiaj podczas rozruchu autko wolno kręciło, okazało się,że przełącznik będąc na pozycji wyłączonej, przepuszczał dalej prąd i całą noc światła pozycyjne mi się paliły. | 
 A weź miernik i go sprawdź, bo w pudle mógł się znaleźć, bo ktoś miał taką usterkę, walnął do pudła i założył sprawny a Ty teraz wymieniłeś popsuty na popsuty. 	  | dajuko napisał/a: |  	  | Czy to wina przełącznika czy muszę szukać przyczyny gdzieś indziej? | 
 dajuko - 6 Wrz 2012,  21:18

Nie świeciły się, przejechałem 20km, wróciłem, wyłączyłem światła przełącznikiem i nie świeciły się na bank! rano przyszedłem i świeciły się na pozycji wyłączonej, przy czym gdy dotykałem przełącznika przestawał świecić.
 Żółwik Tuptuś - 6 Wrz 2012,  21:30

| Cytat: |  	  | dajuko, - zdejmij osłonę kolumny kierownicy i popraw styki na kostce do przełącznika. 
 | 
 chathouk - 12 Wrz 2012,  12:14

ja na twoim miejscu pomierzylbym napiecia na przewodach na poczatek. pozniej rozbebeszyl przelacznik, bo z tego co wiem lubia sie przepalac w srodku czasami. Ja mialem problem z dwoma kablami (znikaly mi swiatla mijania) i jak sie ruszylo dzyndzlem od swiatel to lapaly napiecie lub nie i raz swiecily a raz nie, winne byly temu kable od napiecia i masy, musialem wymienic kawalki kabli i dziala. A z z pozycja swiecaca na wylaczonych swiatlach to wydaje mi sie ze raczej przelacznik w srodku jest juz uszkodzony.

Winne temu ze raz swieci raz nie moga byc tez szybkozlaczki w kostce, z ktorymi tez walczylem i wygralem bez ich wymiany:D

|  |