Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK4] Dławienie samochodu po dodaniu gazu

Epek - 8 Sie 2012, 12:54
Temat postu: [MK4] Dławienie samochodu po dodaniu gazu
Witam.
Gdy odpalam samochód i jest na wolnych obrotach to się dławi a jak dodaje gazu to zaczyna go dławić jeszcze bardziej i nie potrafi wejsć na większe obroty. Nie wiem z jakiego powodu coś takiego się dzieje. Bardzo prosze o pomoc i z góry dziękuje

szynszyl - 8 Sie 2012, 13:27

http://img.photobucket.co...4/226751910.jpg mam takie za grosze nowe
kevinsalem - 8 Sie 2012, 20:19

Miałem ten sam problem. Pompa paliwa się kończy. Kupiłem za 140 zł firmy HART. Po tygodniu poszła. Głupi byłem że w ogóle ją kupiłem (tej firmy). W cześniej zakupiłem tarcze tej firmy i się pokrzywiły. Poszła po 2 tygodniach. Bak zalany po full, więc nie pracowała na sucho. Wycieczka do Zawoi. Powrót do domu wyglądał tak, że co parę kilometrów, musiałem stawać i uderzać lekko od góry w pompę by zaskoczyła. Pieniędzy mi nie chcieli oddać, wymienili na nową. Kupiłem na szrocie używkę z bitego Niemca, oryginał. Tamtą wożę w bagażniku. Przejechane mam 3700 i na razie bez problemu.
Także jeżeli to problem pompy i nie cierpisz na brak gotówki to tylko oryginał.

Marcin - 8 Sie 2012, 21:31

jak już coś kupować to na początku sprawdziłbym ciśnienie na listwie wtryskowej, wtedy będzie wiadomo czy to brak paliwa.
kevinsalem - 8 Sie 2012, 23:46

Masz oczywiście rację. Może nawet przekaźnik nawala. Być może nawet filtr paliwa jest zapchany. Podobnie miałem w oplu. Ciśnienia sam nie sprawdzi no chyba że ma czym. Niech wyjmie pompę. Podepnie na krótko i zobaczy co i jak. Czy przerywa, zawiesza się , nierówno pracuje. W tym modelu aby dostać się do pompy należy zrzucić cały bak, bo niema jak podejść do niej. Ja osobiście przy wymianie nożycami wyciąłem blachę, potem dosztukowałem i na nitach przymocowałem kawałek. Mniej pracy jak przy zdjęciu baku.
Marcin - 9 Sie 2012, 15:37

bez przesady, załatwienie wskaźnika na pewno będzie mniej kłopotliwe jak ściąganie baku i sprawdzanie pompy na zewnątrz...

kevinsalem napisał/a:
a osobiście przy wymianie nożycami wyciąłem blachę, potem dosztukowałem i na nitach przymocowałem kawałek. Mniej pracy jak przy zdjęciu baku.

barbarzyństwo.... ;-|

kevinsalem - 9 Sie 2012, 19:45

Marcin, wszystko równiutko docięte :) . Nawet kawałek blachy został idealnie dopasowany. Przykręcony i pomalowany. Łatwiej było tak. A jeszcze gdybym musiał ściągać drugi raz bak to.....
Marcin - 10 Sie 2012, 15:57

kevinsalem napisał/a:
Marcin, wszystko równiutko docięte :) . Nawet kawałek blachy został idealnie dopasowany. Przykręcony i pomalowany.

jesteś ciekaw jak się rozwinął kornik od strony baku. eot.