|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Mechanika - [MK3] Nieotwierające się od zewnątrz drzwi i część panelu 

strugalsky - 8 Lip 2012,  13:26 Temat postu: [MK3] Nieotwierające się od zewnątrz drzwi i część panelu Otóż nie wiem dlaczego, ale od zewnątrz nie otwierają mi się drzwi pasażera. Ani tego kluczem ruszyć, ani klamką. Zdejmowałem już tapicerkę z drzwi, jednak nie doszedłem jak to zrobić. Ile mogę zapłacić u 'pana Henia za blokiem', żeby mi to zrobił? Ewentualnie jak samemu dojść do tego?

Drugim pytaniem jest: w jaki sposób odkręcić ten cały szary panel?

Dwie śruby są na dole, jedna pod radiem. Na tym się moja wiedza kończy.
												 Mariox003 - 8 Lip 2012,  13:40
  jak masz zdemontowaną tapicerkę, to patrz w środku i w tym samym momencie ciągnij klamkę, wtedy diagnozuj. mi taki haczyk wyskoczył, i trzeba było go z powrotem  wsadzić.
												 strugalsky - 8 Lip 2012,  13:42
  No właśnie próbując otwierać od zewnątrz w środku raczej żadnych zmian nie widać.
												 Mariox003 - 8 Lip 2012,  13:50
  a nie zwisa tam, żadna "dodatkowa" rzecz?

najlepiej zrobię fotkę i powiesz czy tak masz
												 Pietrekk - 8 Lip 2012,  14:00
  Panel jak to mówisz to wyjąć radio jeszcze, a potem panel nawiewu musisz jeszcze z zaczepów sciągnać, z czego musisz wcześniej z suwaków sciągnać nakładki.
												 strugalsky - 8 Lip 2012,  14:24
  No radio to normalnie już mam odłączone, a ten wywiew to spróbuję później zdjąć   

Byłoby miło, gdybyś zrobił tą fotkę :>
												 JoeMix - 8 Lip 2012,  14:34

| Cytat: | 	 		  | Byłoby miło, gdybyś zrobił tą fotkę :> | 	  Równie dobrze Ty możesz zrobić u siebie i ktoś inny Ci powie czy ma tak samo,,,
												 strugalsky - 8 Lip 2012,  14:39

| JoeMix napisał/a: | 	 		   	  | Cytat: | 	 		  | Byłoby miło, gdybyś zrobił tą fotkę :> | 	  Równie dobrze Ty możesz zrobić u siebie i ktoś inny Ci powie czy ma tak samo,,, | 	  

Na razie jestem zajęty sprzątaniem w domu, do auta pójdę dopiero koło 17-18, a on może fotkę zrobić szybciej (jeśli chce)   
												 Mariox003 - 8 Lip 2012,  17:53
  to o czym pisałem powinno wyglądać tak:

każde cięgno powinno być podłączone z czerwonym odpowiada za zamykanie/otwieranie kluczykiem, a zielone za otwieranie klamką zewnętrzną
												 mick1973 - 9 Lip 2012,  06:29
  Te zielone bywają czarne i troche trudniej się je wypina ,ale nie zmienia to funkcji. Jeśli nie widzi żadnych zmian to chyba cięgna mu wypadły albo pan Heniu z za bloku zapomniał założyć   
												 strugalsky - 9 Lip 2012,  07:36
  Wczoraj ten 'panel' zdjąłem bez problemów (trzeba było wyciągnąć suwaki i usunąć pokrętło).

Za jakiś czas pójdę te drzwi rozebrać i obadać :>
												 diablusia - 9 Lip 2012,  09:22
  Miałam problem z drzwiami od pasażera    z otwarciem i zamknięciem niestety u mnie okazało się że w środku wypadła sprężyna najlepiej wymontuj tą część z drzwi - trzy śruby chyba krzyżakowe - i podepnij to jeszcze raz kolega wyżej dodał zdjęcie jak to powinno wyglądać;)
												 strugalsky - 9 Lip 2012,  13:26
  Więc... u mnie dostęp do tych cięgien jest zablokowany przez wbudowanie jakiejś blaszki/pojemnika - nie wiem po co to tam, ale nie mogę nic praktycznie zrobić. Odkręcałem śruby związane z tamtym miejscem, ale mogłem poruszyć jedynie o pół cala w górę/dół.
												 Mariox003 - 9 Lip 2012,  21:42
  zrób foto
												 cind12 - 10 Lip 2012,  05:00
  Taki czarny jakby pojemnik on się trzyma na jednej śrubie jak są te trzy krzyżakowe to niżej nich jest jeszcze jedna odkręć ja i wtedy to ma wyjść bez problemu
												 strugalsky - 10 Lip 2012,  06:06
  Lecę teraz oddać krew, jak wrócę to rozkręcę te drzwi po raz kolejny   
												 strugalsky - 10 Lip 2012,  14:34

Czego tutaj brakuje?
												 Mariox003 - 10 Lip 2012,  18:58
  a czemu ściągnąłeś ten zamek?
												 strugalsky - 10 Lip 2012,  20:58

| Mariox003 napisał/a: | 	 		  | a czemu ściągnąłeś ten zamek? | 	  

Dzisiaj podjechałem do takiego miejscowego mechanika garażowego, zdjął mi go i powiedział, że brakuje czegoś, sprężyny prawdopodobnie - nie umiał określić. Dodał, żebym podjechał na szrot zobaczyć za takimi zamkami, niestety nie znalazłem. Wmontowałem go z powrotem i nadal nie otwierają mi się drzwi od zewnątrz - wewnętrzna klamka nie stwarza problemów.
												 Mariox003 - 10 Lip 2012,  22:06
  a wcześniej się otwierały normalnie?

i jaszcze jedno, sprawdzałeś czy klamka ciągnie cięgno? bo to nie koniecznie wina zamka
												 strugalsky - 11 Lip 2012,  06:17
  Niee, nie otwierały się od zewnątrz w ogóle. Klamka i zamek ciągną cięgna, ale nic więcej.
												 mick1973 - 13 Lip 2012,  09:23
  A gdzie ty masz linke od klamki wewnęcznej. Jeśli nie miałeś jej połaczonej z zamkiem to pewnie wyczepiła się lub urwała a zamek jest w pozycji zamknięte.

| 

|