|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Elektryka - [MK3] Problem ze światłami 

Bit1 - 12 Kwi 2012,  22:03 Temat postu: [MK3] Problem ze światłami W skrócie:

padał deszcz i po wyjściu z pracy odpaleniu auta i ustawieniu świateł w pozycji mijania, świecą się tylko światła pozycyjne ale na wskaźnikach zapala się kontrolka od świateł drogowych,

światła drogowe również nie działają po ustawieniu przełącznika na nie nadal świeci kontrolka i światła pozycyjne.

Obstawiam, że to coś z masą pytanie tylko gdzie jej szukać co przeczyścić? Czy może to jednak coś innego z góry dziękuję za pomoc.
												 diodalodz - 13 Kwi 2012,  21:17
  jeśli oba się nie świecą to główna masa w okolicach lamp zdaje się. możesz w ramach partyzantki wziąć przewód i połączyć brązowy przewód we wtyczce żarówki H4 z minusem na akku. Jeśli pojawią się światła mijania to znaczy że musisz szukać urwanej/ugnitej masy pod maską.
												 Maci3j18 - 14 Kwi 2012,  02:09
  Zobacz też czy masz dobrze przymocowana klemę masowa do akumulatora. U mnie tez cyrki działy się ze światłami, pól dnia spędziłem na szukaniu, zobaczyłem ze klema jest luźna, dokręciłem i wszystko wróciło do normy.
												 Bit1 - 14 Kwi 2012,  17:56
  Dzięki za pomoc chłopaki, popatrzę i posprawdzam bo na szczęście po nocy na parkingu rano już śmigał tak jako powinien, ale jak mu się znów zdarzy to będę wiedział gdzie szukać.
												 JoeMix - 15 Kwi 2012,  11:46
  Brak jednej masy w teoretycznie mało ważnym miejscu i naprawdę są niezłe jaja: http://www.fiestaklubpols...p=576197#576197
												 Bit1 - 15 Kwi 2012,  21:10

Czyli wskazujesz na masę na zegarach? A gdzie ona się znajduje trzeba licznik wyciągnąć czy to ta masa koło stacyjki gdzieś?
												 JoeMix - 15 Kwi 2012,  22:26
  Podałem jako przykład - u mnie chodziło o masę która jest przykręcona z lewej strony kolumny kierowniczej (z drugiej strony jak stacyjka) i w sumie ta masa od zegarów tak na oko była,,, a cuda się działy,,,

| 

|