Forum FiestaKlubPolska -

Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [Blacharstwo] Porada odnośnie dziury w błotniku

kubi2410 - 18 Lut 2012, 13:19
Temat postu: [Blacharstwo] Porada odnośnie dziury w błotniku
Witam,

jeżeli możecie drodzy forumowicze, to poproszę Was o porady:

1. Co proponujecie zrobić z dziurką nabytą podczas nadziania się na hak innego samochodu?? Osobiście widzę następujące rozwiązania: wymiana całego błotnika (dość droga inwestycja) lub zaklejenie taśmą;

2. Czy można dokupić zaślepkę od wejścia na wkęcenie haka??

Tu jest zdjęcie mojego auta:

http://imageshack.us/phot...dsc00013jb.jpg/

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

hubi_2006 - 18 Lut 2012, 14:11

Ja widzę dziurę w zderzaku, a nie w błotniku :fox: Jeśli to o nią Ci chodzi to możesz zrobić to żywicą, szpachlą, lakierem, albo wymienić zderzak i wcale drogo ni będzie bo to nie te czasy :rotfl:
Parzych - 18 Lut 2012, 15:20

Zaślepki są na alledrogo po jakieś 2 dychy, pęknięcie możesz dać do pospawania i uzupełnią Ci i tą dziurę, tyle że wyjdzie Cię to podobnie do zakupu używki z alledrogo...
Pietrekk - 18 Lut 2012, 15:25

Szukać używki jak Parzych pisze z allegro albo szrotu.
kamil8787 - 5 Lip 2012, 21:53

na szrocie taki zderzak kupisz za 50 zł
GoHome1 - 9 Lut 2013, 07:20

kamil8787 napisał/a:
na szrocie taki zderzak kupisz za 50 zł

Wiem, że staroć ale tak sobie przeglądałem :P Wczoraj kupywałem zderzak i dziś jest to cena 30 zł więc bajka :D
Pozdrawiam

ElGrey - 9 Lut 2013, 08:23

hubi_2006 napisał/a:
Jeśli to o nią Ci chodzi to możesz zrobić to żywicą, szpachlą, lakierem, :rotfl:

Nie wprowadzaj ludzi w błąd, żadna żywica nie utrzyma się na tym tworzywie, wiec można jedynie to naprawić spawając tworzywo, nie inaczej, bo pojeździ pukniesz lekko, czy nawet wystarczy dużą różnica temperatur i wypadnie taka naprawa, jak słaba plomba :ok: