Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] CVH - uk豉d ch這dzenia - ogrzewanie

d穎lero - 2 Lut 2012, 21:37
Temat postu: [MK3] CVH - uk豉d ch這dzenia - ogrzewanie
hej. od czasu swapu mam problem z ogrzewaniem z swoim cvh. nie3 wiem czy zle weze pod豉czone czy co... na starym silniku 1.3i grza這 az mi這. nagrzewnica zosta豉 stara dzisiaj wymieni貫m termostat-0 efektu. ch這dnica zas這nieta kartonem... minimalne ciep貫 powietrze wieje... uk豉d ch這dzenia mam pod豉czony tak

Uploaded with ImageShack.us
kolorami na rysunku zaznaczylem co jak gdzie idzie wiec chyba bardziej pytanie kieruje do posiadaczy cvh....

dodam iz silnik po swapie by� zalany woda potem spuszczone wszystko i zalany p造nem. nagrzewnica jak przyk陰dam reke pod tunel w srodku auta to jest ciep豉 co idzie odrazu reka odczuc. mam instalacje gazowa i jak mam temp prze豉czania ustawiona na 30 stopni to po 2.2 3.4 km przy ok 0 +3 mi sie przezuca a z nadmuchu dalej ze tak powiem ciumek... co moge jeszcze posprawdzac?? jak grzeja wasze silniki?

JoeMix - 2 Lut 2012, 22:43

Ja dzisiaj po 20km po trasie ze 鈔edni� 90km/h si� zatrzyma貫m otworzy貫m mask� i r瘯� dotkn掖em kolektora wydechowego! Nie by� mo瞠 letni, ale gor帷y tez nie, przynajmniej nie na tyle 瞠 odruchowo nie cofn掖em reki ani nie zostawi貫m sk鏎y na nim,,, przew鏚 za termostatem zimny, ch這dnica lodowata, przew鏚 na nagrzewnice ciep造, przew鏚 powrotny letni,,, kolektor dolotowy ciep造,,, O鈍iadczam 瞠 dop鏒y temperatura nie wr鏂i w granice zera, a wskaz闚ka temperatury w moim aucie na 鈔odek skali nie udzielam pomocy w sprawach s豉bo dzia豉j帷ego ogrzewania,,, tym bardziej 瞠 jeszcze 2 tygodnie temu (jak jesie� by豉) mia貫m wskazanie pod czerwonym polem i ukrop w aucie,,,
Marek - 3 Lut 2012, 00:06

Masz 幢e pod陰czone uk豉d ch這dzenia.

tak ma by�:

Mafios - 4 Lut 2012, 09:28

dok豉dnie tak jak Marek narysowa�