Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] Wskażnik obrotów

2fastfiesta - 14 Sty 2012, 15:06
Temat postu: [MK3] Wskażnik obrotów
Witam mam pewien problem z xr2i 1.6cvh. samochod jak chodzi nie wazne czy na wolnych czy podczas jazdy przy nacisnieciu pedalu hamulca oboroty na obrotomierzu podnosza sie o jakies 100-200 obrotow chodz silnik pracuje caly czas w takiej samej sferze obrotow. Co moze byc przyczyna i jak taka usterke usunać prosze o pomoc.
JoeMix - 14 Sty 2012, 15:43

Gdzieś jest słaba masa,,,
2fastfiesta - 14 Sty 2012, 20:25

pojawil sie nastepny problem bez wlaczania swiatel auto normalnie pokazuje obroty po wlaczeniu swiatel obroty podnosza sie o jakies 500 oborotow a po wlaczeniu swiatel drogowych razem z mijania(krotkie+dlugie) obrotomierz wskakuje na prawie 3000 obrotow czy to tak samo masa jest gdzies slaba czy trzeba szukac gdzies indziej?(auto odpalone chodzi na normalnej sferze obrotow)
JoeMix - 14 Sty 2012, 21:08

Tak prawdopodobnie gdzieś jest źle przykręcona lub całkiem odłączna (urwana) masa i nie ma odpowiedniego przejścia, u mnie obrotek wariował się okazało że luźna jest masa przykręcona do kolumny kierownicy,,,
2fastfiesta - 14 Sty 2012, 21:17

dzieki dzieki bede szukal a jeszcze mi powiedz gdzie moge szukac tej masy w jakich konkretnie miejscach karoserii ona jest po podlaczana.