Forum FiestaKlubPolska -

Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [Blacharstwo] Woda od strony kierowcy i pasażera

studeent - 12 Sty 2012, 22:02
Temat postu: [Blacharstwo] Woda od strony kierowcy i pasażera
Witam.

Przejrzałem forum i niestety nic nie znalazłem na temat mojego problemu.

Od strony kierowcy i pasażera pod wycieraczkami tyn pod gumami jest "powódź". Tak samo jest od strony pasażera boki suche a pod wycieraczką też "powódź".
Gdzie mogę znaleźć owy przeciek, czy jest jakiś korek którym mogę spuścić wodę bo nie mogę zlokalizować przecieku. W lecie po każdym myciu zawsze skąs pod kierownicy kapało troszkę wodę na wycieraczki ale nigdy nie było wody pod gdy przyszła zima pod wycieraczka mam normalnie powodz

Pozdrawiam.......

Pietrekk - 12 Sty 2012, 22:22

Podłoga dziurawa
madek - 12 Sty 2012, 23:17

Jest kilka opcji do sprawdzenia:

1. Szczelność nagrzewnicy - jesli to plyn to mozna sprawdzic "na smak" lub po prostu po ubytkach w zbiorniczku
2. Zapchane odpływy szyberdachu (o ile jest), woda wlewa sie do srodka otworami z progów
3. Zgnite podszybie, woda gdzies się przedostaje do srodka
4. Dziurawa podłoga lub okolice nadkoli, jw.

Nie ma żadnego "korka spustowego", trzeba wywalic wykladzie i wysuszyc auto
Poza tym bylo o tym dużo na forum

MARIUSZ.B - 12 Sty 2012, 23:20

studeent napisał/a:
Przejrzałem forum i niestety nic nie znalazłem na temat mojego problemu.

;/ http://www.fiestaklubpols...t=20253&start=0
Mało takich tematów było. :fox:

studeent - 14 Sty 2012, 20:36

Dzieki za pomoc
Kam'ol - 8 Wrz 2012, 17:04

Nie ma żadnego "korka spustowego", trzeba wywalic wykladzie i wysuszyc auto
Poza tym bylo o tym dużo na forum[/quote]

tu się nie zgodzę, w mojej fifie są plastikowe korki w miejscu 2/3 odległości między fotelem a nadkolem/schowkiem, w centralnej pozycji, pod stopami, trudno nie zauważyć. Miałem basen od strony pasażera, wyciągnąłem korek i woda zleciała, używam tego spustu do pozbywania się wody z nieszczelności pod szybą bo sobie skapuje, problem w tym, że trzeba mi bylo wypruć zgniłą izolację (tę papierowo, szmacianą) bo nasiąkała i nie dawała wodzie spływać,

mam nadzieję, że to pomoże

Marcinowaty - 8 Wrz 2012, 17:39

Jest więcej takich korków w podłodze.