|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Różnice belek courier vs zwykła fiesta
Grax - 20 Gru 2011, 20:40 Temat postu: [MK4] Różnice belek courier vs zwykła fiesta Witam serdecznie!Potrzebuje danych dotyczących belki w/w samochodach. Czy mocowania belki jest takie same w obu samochodach chodzi mi o poziome mocowanie ( nie mcperson ) czy odleglosci sa takie same miedzy wahaczami i ich mocowaniami? Pozdrawiam Mariusz
kuba87 - 20 Gru 2011, 20:42
nie belki nie są takie same
zwykła fiesta ma wachacze wleczone połączone belką oparte na kolumnach Mcphersona
a courier ma belkę skrętną taką jak francuskie auta
Grax - 20 Gru 2011, 22:36
Tyle to i ja wiem ale czy mocowania do bude j/w pisałem nie mc persony maja taka samą odległość miedzy srubami i odległosciami od siebie
Czy da sie załozyć belke od fiesty mk4 do couriera ? Wiem ze musiałbym dorabiać mocowania mcpersonow ale czy mocowanie samej belki by pasowało . generalnie chce mieć couriera na gwincie
kuba87 - 20 Gru 2011, 22:38
nie
bo belce skrętnej nie są potrzebne McPhersony
Grax - 20 Gru 2011, 22:45
Nierozumiesz pytania widze :/ j/w edytowałem dla sprostowania chce przełozyć tylny zawias od fiesty do couriera zeby mieć gwint ....
kuba87 - 20 Gru 2011, 22:47
nie załozysz bo jesli MK4 ma podobną belkę do MK3 couriera to z podłobi wystają tylko 2 śruby mocujące belkę skrętną i nie ma kielichów do McPhersona za to są tylko wypuszczone gwinty do przykręcenia amortyzatorka
Grax - 20 Gru 2011, 22:53
git i oto mi chodziło czli bede zakladał belke od zwykłej fiesty do couriera Jak mowiłem dorobić mocowanie mc-persona nie trudno
Marcinowaty - 22 Gru 2011, 19:15
N belce skrętnej też można obniżyć auto, a sportowe amortyzatory załatwią reszte.
|
|