Forum FiestaKlubPolska -

Tuning mechaniczny - Amory , Amortyzatory , Sprężyny , Zawieszenie , Zawias , Obn

Kurtus - 12 Kwi 2005, 21:59
Temat postu: Amory , Amortyzatory , Sprężyny , Zawieszenie , Zawias , Obn
Od jakiegos czasu mam zalozone sprezynki obnizajace o okolo 40-45mm przod i tyl.Amortyzatory mam seryjne.Czy po zalozeniu amortyzatorow nizszych o wartosc sprezyn czy samochod mi bardziej siadzie czy jego gleba sie nie zmieni ?
Lokmen - 12 Kwi 2005, 22:16

Za wysokość samochodu odpowiada tylko i wyłącznie spręzyna - nie ma takich amorków o ultrakrótkim skoku zeby jeszcze dodatkowo obniżały samochód. Kupując amory dedykowane do -60 mm sprężyn nie obniżysz niestety auta. Jest tylko jeden jedyny przypadek kiedy amorki odpowiadają za wysokość samochodu - zawiszenie gwintowane (przy pomocy pieścienia na amorku regulujemy sobie wysokość i twardość zawiechy)....
Kurtus - 12 Kwi 2005, 22:57

łokmen czyli mowisz ze ewentualnie zyskam tylko na twardosci samochodo ale wysokosc sie nie zmieni ?

Bo myslalem ze sie zmieni gleba i chcialem zmieniac ale skoro nie to niema sensu wymieniac seriali na jakies nizsza twarde.Dzieki za pomoc

Lokmen - 12 Kwi 2005, 23:00

Kurtus napisał/a:
łokmen czyli mowisz ze ewentualnie zyskam tylko na twardosci samochodo ale wysokosc sie nie zmieni ?

Bo myslalem ze sie zmieni gleba i chcialem zmieniac ale skoro nie to niema sensu wymieniac seriali na jakies nizsza twarde.Dzieki za pomoc

Twardość tak - ale gleba nie.